Sushi

Omschrijving:

  • 40 minuten
  • 12 stukjes

Ingrediënten

Een Japans gerecht dat iedereen kent, is sushi Heerlijke met zeewier omwikkelde gevulde rijstrolletjes, die je kunt dippen in sojasaus en wassabi.

Je kunt sushi op allerlei verschillende manier maken. Dit mooie stap-voor-stap basisrecept hebben we van Clearspring gekregen. Clearspring heeft Japanse producten van de allerbeste kwaliteit en zet zich in om eeuwenoude recepten en productiewijzen te beschermen en te ondersteunen.

Bereiding:

Maak eerst de sushirijst klaar: bereid en kook de susirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak ondertussen een marinade van de rijstazijn en de mikawa mirin. Als de rijst klaar is, doe dan de nog warme rijst in een brede, ondiepe schaal en sprenkel de sushi-rijstmarinade erover. Meng de rijst en de marinade voorzichtig met een spatel door elkaar.

Maak nu de sushirollen: leg een vel sushi nori op het sushimatje, met de glanzende kant naar beneden. Verdeel de helft van de rijst gelijkmatig over het norivel en laat daarbij een rand van 1 cm vrij aan de bovenkant.

sushi stap 1

Trek met een natte vinger horizontaal een klein gootje in het midden van de rijst (smeer hier eventueel eerst een beetje umeboshipasta op) en leg hierop de in reepjes gesneden komkommer en de (ook in fijne reepjes gesneden) ginger pickles.

sushi stap 2

Begin het matje op te rollen vanaf de kant die het dichtst bij je is, en die helemaal bedekt is met rijst. Druk het matje hierbij stevig aan, maar niet zo hard dat de vulling er aan de zijkant uitkomt. Rol van je af, zodat je aan het einde uitkomt bij de 1cm rand die je onbedekt hebt gelaten. Die rand kun je eventueel met wat water bevochtigen om zo de rol beter dicht te kunnen plakken. Haal de rol van het matje en snij het in zes stukken, met een nat gemaakt scherp mes.

sushi stap 3

Herhaal deze stappen om nog een sushirol te maken en serveer met een schaaltje sushi soyasaus waar je eventueel naar smaak wat wasabipoeder door gemengd hebt.

Tip:

Je kunt sushi op veel verschillende manier maken. Gebruik bijvoorbeeld in plaats van reepjes komkommer, reepjes avocado, wortel of lente-uitjes. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Itadakimasu! (Dit zeggen Japanners voor het eten en betekent: "Ik ontvang nederig").

Deel dit recept!

Uitgelicht:

sushi-rijst
Ideaal om heerlijke, perfecte rijst te maken die je kunt...

sushi-nori
Kan direct uit de verpakking gebruikt worden om bijvoorbeeld...

bruine rijstazijn
Deze bruine rijstazijn wordt gemaakt in Kyusyu, de regio in Japan...