Zomerse couscous-salade

Omschrijving:

  • 20 minuten (+ minstens een uur laten staan)
  • 4 - 6 personen
  • veganistisch

Ingrediënten

Dit couscous-recept is heerlijk fris op een zomerse dag. Maak het minstens een uur van tevoren zodat de smaken even de tijd hebben om in te trekken.
Een ideaal gerecht om mee te nemen op een picknick!

Bereiding:

Doe de couscous samen met het zout in een grote schaal. Giet de helft van de olijfolie er over heen en schep het geheel goed om. Giet er dan100 ml kokend water bij en schep dit goed om. Strijk de bovenkant glad en laat 10 minuten wellen.

Was één van de citroenen en dep hem droog. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en zet dit apart. Pers dan alle citroenen uit tot je 150 ml sap hebt. Giet het citroensap bij de couscous en schep om.

Snijd de tomaten en komkommer doormidden. Schep er met een kleine lepel de zaadjes uit. Rasp 2 tomaten en de komkommer met een grove rasp tot vlakbij de schil. Haal de blaadjes van de steeltjes peterselie en munt. Hak dit zo fijn mogelijk.
Schep de geraspte tomaten en komkommer, gehakte kruiden, de citroenrasp en de rozijnen door de couscous. Voeg de andere helft van de olijfolie toe. Breng alles op smaak met peper en meng dan even goed.

Snijd de overgebleven tomaat in vieren en dan in blokjes. Snij de zongedroogde tomaatjes in smalle reepjes. Schep dit allebei door de salade. Dek de schaal af en zet hem minstens 1 uur in de koelkast.

Eventueel nog garneren met olijven. Eet smakelijk!