Demeter-tomatensauzen van De Nieuwe Band

07-12-2011 11:40

Nieuw en heel erg lekker, deze nieuwe tomaten(sauzen)lijn van De Nieuwe Band! Twee passata’s (saus van gepureerde tomaten) en maar liefst zes Italiaanse tomatensauzen, allemaal van Demeter-kwaliteit.

tomatensauzen van Demeter-kwaliteit

Zeer goede kwaliteit passata’s en sauzen:

Op de piek van de oogstperiode, als de tomaten op hun allerrijpst zijn, wordt deze passata gemaakt. De tomaten hebben dan een rijke en volle smaak en zitten barstensvol zon. De vers geplukte tomaten worden zo snel mogelijk na de oogst gepureerd. In die dagen draait de fabriek 24 uur per dag door. De Passata Rustica wordt in vergelijking met de gewone passata iets groffer gepureerd, wat resulteert in een extra lobbige tomatensaus.

De passata’s werden tijdens het proeven door een Italiaanse stagiare de hemel ingeprezen, ze waren de beste die ze ooit geproefd had!

Terre di Sangiorgio

Deze tomaten-sauzen van Demeter-kwaliteit worden gemaakt door de mensen van Terre di Sangiorgio. In 1990 begonnen ze met het telen van topkwaliteit biologisch-dynamische tomaten en andere groenten. De verwerking tot authentieke Italiaanse sauzen namen ze zelf ook ter hand. Eerst gebeurde dit op de boerderij in San Giorgio zelf, vanaf 2009 gebeurt dit in een moderne fabriek in Gossolengo.

medewerkers van Terre di Sangiorgio

De 200 hectare landbouwgrond in San Giorgio bevindt zich in de Italiaanse Povlakte, in een gebied waar de samenstelling van de grond en het klimaat zeer gunstig zijn voor het verbouwen van groente en tomaten. De sauzen worden gemaakt naar Italiaanse principes: zorg ervoor dat je ingrediënten zo vers mogelijk zijn en houdt het recept eenvoudig. Terre di SanGiorgio verwerkt uitsluitend biologisch(-dynamische) producten.