Tapas en bouillon van De KleinsteSoepFabriek

01-10-2011 09:00

Er zijn drie lekkere nieuwe soorten "tapas" van de KleinsteSoepFabriek. Heerlijke smeersels voor op een toastje of brood, die ook heel goed te gebruiken zijn als smaakmakers in soepen of sauzen. De tapas “gekarameliseerde ui” bestaat uit lang en zacht gebakken uien die gemengd zijn met rozijnen. Lekker voor op brood of toast of als toevoeging bij een kaasplankje. De hartige spread van gegrilde aubergines en knoflook is heerlijk op (bijvoorbeeld) een pitabroodje. De spread van geroosterde paprika’s heeft een volle zoete smaak, is licht pittig en komt het beste tot zijn recht op een broodje of toastje. Ook lekker op een zelfgemaakte pizza!

zelfgemaakte pizza met tapas van geroosterde paprika als basis

De groente-knoflookbouillon is een extra rijke bouillon die een uitstekende basis is voor soepen, en heel geschikt is om een goede risotto mee te maken. De bouillon is lang en zacht getrokken en heeft zo voldoende tijd gehad om alle smaak en kracht aan de groenten en knoflook te onttrekken. En dat proef je: dit is een bouillon met smaak! Volgens de maker, Michel Jansen, werkt de bouillon versterkend bij ziekte. Met wat peper en foelie voor extra pit.

tapas van de KleinsteSoepfabriek

De KleinsteSoepfabriek

Voor wie de KleinsteSoepFabriek nog niet kent. Michel Jansen omschrijft zijn soepen zelf als: ''"Volle, smakelijke en avontuurlijke soepen, geïnspireerd door verre landen en bereid volgens traditionele procédés. De KleinsteSoepFabriek biedt een culinaire wereldreis, af te leggen met de tong."''
''"Soep is een prachtig product waar we op een verantwoorde manier mee willen omgaan. In plaats van oplospoeders en synthetische smaakversterkers staat bij de KleinsteSoepFabriek het slow cooking principe aan de basis van producten. Botten, beenderen en groenten liggen urenlang te pruttelen, tot een krachtige bouillon ontstaat. Alles wat daar vervolgens aan wordt toegevoegd is enkel biologisch en natuurlijk. Net als vroeger bij grootmoeder thuis!"'' Het begon met soep, maar er komen steeds meer producten bij, zoals deze tapas, maar ook stoofpotjes en curry's.

Michel Jansen