Nieuwe vruchtensappen van De Nieuwe Band

06-03-2011 12:00

In februari presenteerden we met trots onze nieuwe Demeter-groentesappenlijn van het Duitse Beutelsbacher. We hebben toen meteen aangekondigd dat we ook de De Nieuwe Band- vruchtensappen voortaan bij Beutelsbacher af zullen vullen. Nu is het dan zover! De eerste twee nieuwe sappen die we introduceren zijn het appelsap en het perzik-abrikoossap.
appelsap en perzik-abrikoossap
Het nieuwe appelsap is, net als ons vorig appelsap, een puur en natuurtroebel sap. Het is heerlijk geurig, met een milde en friszure smaak. De appels worden kort na de oogst verwerkt tot sap. De appels die gebruikt worden zijn van oude appelrassen, afkomstig van hoogstamboomgaarden van biologisch werkende boeren, hoofdzakelijk uit het Duitse Baden-Württemberg. In het perzik-abrikoossap wordt ditzelfde heerlijke appelsap gecombineerd met het zachte en zoete aroma van perziken en abrikozen. In mei zullen onze andere vruchtensappen worden vervangen. En er komen een aantal interessante nieuwe soorten bij! Houd het nieuws in de gaten om op de hoogte te blijven.

Beutelsbacher

Voor het maken van deze sappen kiest De Nieuwe Band voor de bekende Duitse producent Beutelsbacher. Dit biologisch-dynamische pioniersbedrijf werkt duurzaam samen met (voornamelijk) regionale telers en beschikt over een groot vakmanschap in het maken van groente- en vruchtensappen. Alle groenten worden kort na de oogst geperst, waardoor de voedingsstoffen zo goed mogelijk bewaard blijven. De smaak van de sappen van Beutelsbacher wordt al jaren zeer gewaardeerd. Het grootste deel van het fruit en de groente die ze tot sap verwerken, komt van boeren uit de directe omgeving (deelstaat Baden Württemberg) waardoor er korte transportlijnen en rechtstreekse contacten zijn met de telers. Een eerlijke, open en persoonlijke samenwerking met boeren, leveranciers en handelspartners is net als voor De Nieuwe Band, ook voor Beutelsbacher van grote waarde.