Ansjovisfilet van Fish4Ever

25-07-2011 07:00

Deze ansjovisfilet van Fish4Ever is afkomstig uit Sicilië, waar ze gevangen en meteen verwerkt worden. De filets zijn ingelegd in olijfolie en zijn erg zacht van smaak, een echte delicatesse. Veel ansjovis wordt na het pekelen ingelegd in plantaardige (zonnebloem-)olie. Deze goedkope oplossing komt de smaak en kwaliteit meestal niet ten goede.

ansjovis Fish4Ever

De ansjovis van Fish4Ever is ingelegd in een goede biologische “extra vergine” olijfolie. Dit haalt de smaak enorm op en maakt de ansjovis van Fish4Ever zoals ingelegde ansjovis hoort te zijn: vlezig, zijdezacht, rozerood van kleur en heerlijk zilt van smaak. Niet voor niets heeft deze ansjovis in 2007 de Golden Grate Taste Award gewonnen! Deze prijs wordt ook wel de Oscar van de voedingswereld genoemd.

De ansjovis wordt gevangen ten zuiden van Sicilië. Er is geen sprake van bijvangst en er wordt gericht op ansjovis gevist door lokale vissers. Deze vissers houden zich aan de eis dat de ansjovis minimaal 10 cm lang moet zijn, en dus gegarandeerd volwassen is. Deze eis is kenmerkend voor de duurzame visserij, waar als stelregel geldt dat de vis de gelegenheid moet krijgen om zich voort te planten om zo de visstand op peil te houden.

Culinaire tips:

Probeer eens het makkelijke en heerlijke recept Spaghetti alla Puttanesca. Spaghetti, ansjovisfilets, knoflook, gepelde tomaten, kalamata-olijven, kappertjes... Smullen!

Of drapeer een ansjovisfilet rond een ontveld (en eventueel in knoflookdressing gemarineerd) cherry-tomaatje. Nog wat snippertjes verse basilicum eroverheen en je hebt een heerlijke amuse of borrelhapje.

tomatenamuse