Échte jasmijn-rijst met "Eco Social"-premie

10-01-2011 12:00

Jasmijnrijst is een langkorrelige rijstsoort met een subtiel bloemenaroma en een zachte, volle smaak die heel goed combineert met pittige gerechten. Jasmijnrijst wordt vaak ten onrechte verward met pandanrijst.Pandanrijst is rijst die het aroma van de pandan-plant door de wortels opneemt tijdens het groeien, of witte rijst die is voorgekookt met pandanbladeren.

oogst jasmijnrijst
De échte jasmijnrijst is van de kwaliteit "Thai Hom Mali”en komt uit Thailand. Onze jasmijnrijst is afkomstig van een Eco Social gecertificeerd project dat geleid wordt door de NGC, de Natural Growth Company. Zij begeleiden momenteel 133 boeren en helpen hen onder meer met de certificatie en export van hun producten.

"Eco Social"-premie

Met de "Eco Social"-premie worden er allerlei sociale en agrarische voorzieningen voor de boeren bekostigd. Zo zijn er tot nu toe een visvijver en groentetuinen aangelegd en is er een bijdrage geleverd in de kosten voor het kleuter- en lagere schoolonderwijs.
school project Thailand
Verder zijn er een grotere tractor en een combine aangeschaft voor het oogsten en is er een programma opgesteld voor erosie-preventie en de controle daarop. De rijst wordt in het Noord-Oosten van Thailand geteeld, waar het milde subtropische klimaat ideaal is voor deze rijstsoort, die veel zonlicht en veel tijd nodig heeft om te groeien. Jasmijn-rijst wordt slechts eenmaal
per jaar geoogst, in tegenstelling tot de meeste andere rijstsoorten die meestal twee maal per jaar geoogst worden. De lange teeltijd draagt bij aan de specifieke volle smaak van de jasmijnrijst.
jasmijnrijst