Romige vegetarische spreads van De Nieuwe Band

01-06-2011 08:30

cracker met spread
Ruim tien jaar geleden kwamen we met heerlijke hartige vegetarische spreads op basis van gemalen zonnebloempitten. Ondertussen zijn ze niet meer uit de natuurvoedingswinkel weg te denken. Romig, fris en bijzonder smeuïg. De spreads zijn als broodbeleg te gebruiken, maar je kunt ze ook gebruiken als basis voor (dip-)sauzen.

We breiden onze populaire spread-lijn nu uit met twee nieuwe soorten! De kerrie-spread is zacht en kruidig tegelijkertijd en heeft een onmiskenbare kerrie-smaak. De bieten-mierikswortelspread heeft het aards-zoete van bieten met een vleug pit van mierikswortel.

Alle spreads zijn 100% vegetarisch, veganistisch, glutenvrij, gistvrij, lactosevrij en ei-vrij. Op de tomaten- en shitaké-spread na, zijn ze ook sojavrij. De spreads zijn op basis van zonnebloempitten en worden voor De Nieuwe Band gemaakt door het Duitse bedrijf Zwergenwiese.

vegetarische biologische spreads

Zwergenwiese

Het familiebedrijf Zwergenwiese ligt vlak bij de grens met Denemarken in het glooiende landschap van Schleswig Holstein. Ruim twintig jaar geleden startte Susanne Schöning hier een biologische boerderij. Voor familie en vrienden maakte ze van de gewassen o.a. spreads die op een gegeven moment zo populair werden dat ze ook in een natuurvoedingswinkel terecht kwamen.

Zo ontstond langzaam maar zeker steeds meer vraag en groeide het uit tot een compleet bedrijf met producten die in alle Duitse natuurvoedingswinkels te vinden zijn. En sinds 2003 dus ook in de Nederlandse natuurvoedingswinkels onder de naam De Nieuwe Band.

Regionaal

De grondstoffen voor de spreads komen zoveel mogelijk van lokale boeren. Daarbij wordt ook geprobeerd specifiek regionale groentevariëteiten te ondersteunen. De bereiding van de producten vindt zo plaats dat de grondstoffen zo puur mogelijk blijven.

Susanne Schöning - Zwergenwiese

Susanne Schöning: ''"Een bewuste en liefdevolle omgang met jezelf, respect voor je medemens, dieren, planten en de aarde. Ik weet dat het veel gebruikte woorden zijn, maar toch geven ze ons bij Zwergenwiese richting voor ons dagelijkse handelen."''

TIPS:

De spreads zijn heerlijk als broodbeleg of op toastjes. Ook lekker om bijvoorbeeld tomaatjes of stukjes paprika mee te vullen.

Als je de spread mengt met wat yoghurt heb je een frisse dip voor rauwkost

Meng wat bieslook- of daslookspread met een beetje water, olie en azijn en je hebt een frisse, romige saladedressing.

Als je alleen nog pasta en tomatenspread in huis hebt, roer je twee lepels spread door je warme bord pasta en je hebt een lekker en gemakkelijk pastagerecht.