Fairtradewijn: Las Lomas Carmenère uit Chili

01-12-2010 12:00

Onze wijnproever Karel Meesters is lyrisch over deze wijn: ''"Eindelijk eens een wijn die van voor tot achter en van boven tot onder klopt. Lekker,mooi gemaakt, prachtig in balans en voor velen zeer toegankelijk met genoeg karakter om ook de wat meer ervaren en kritische wijnliefhebber te plezieren.Mooi fruit, mooie rijpheid, nuances en iets complex, lekker romig en zacht,maar ook fris en warm, en mooi zuiver. Heerlijke "mid-palate" (vlezig noemen ze dat ook wel) beslist niet zwaar, klopt gewoon helemaal!"''

wijnboer Las Lomas

De Las Lomas Carmenère 2009 is afkomstig uit het Conqueue-gebied in de regio Maulein, Chili.Deze wijn is gemaakt van de carmenère-druif, een druivensoort die oorspronkelijk uit de Medoc in Frankrijk komt. Deze druif doet het erg goed in Chili.

De wijn is afkomstig van de coöperatie Cooperativa Agricola Vitivinicola de Cauquenes. Deze coöperatie bestaat uit 258 wijnboeren die samen 2.527 hectare land bewerken in de provincie Cauquenes. Het "terroir" (de unieke combinatie van klimaat, bodemsamenstelling en ligging) van deze 100 jaar oude wijngaarden en de bijzonder aromatische druiven die dit oplevert, wordt geroemd door journalisten en wijnkenners.

Las Lomas