Peter Pan kookstudio en catering: puur en eerlijk eten

01-05-2011 11:00

Peter Pan

Wie, wat waar?

Naam: Peter Pan Kookstudio & Catering
Waar: Amsterdam
Website: www.peterpan.nl
Eigenaar: Peter Janssen

Tijdens de laatste Biovak-beurs zorgde Peter Pan catering (met kok Pieter) doorlopend voor alle lekkere hapjes in onze stand, hiervoor kwam menigeen terug!

Peter Janssen

Peter Janssen begon 18 jaar geleden met het verzorgen van maaltijden bij bewustzijns-georiënteerde cursussen. Als ambulante kok trok hij door heel Nederland om op locatie de cursisten met heerlijke vegetarische gerechten te verwennen. Niet alleen het koken, ook het verhaal erachter was belangrijk, vond Peter. Dus vertelde hij bij aanvang van de net bereide maaltijd altijd een verhaal wat hier bij aansloot.

Peter Pan Kookstudio

Na vijf jaar was het tijd voor een eigen keuken in Amsterdam. Daar ging hij voor lokale klanten koken, nu niet meer alleen vegetarisch, maar ook met biologisch vlees en biologische vis.

In 2003 verhuisde Peter Pan naar een nieuwe locatie met een restaurantgedeelte. Nu verzorgt hij naast de catering ook kookworkshops in een klimaatneutrale kookstudio. Daarnaast worden er ook workshops in ‘s Graveland gegeven, op een biologisch-dynamische tuinderij met een prachtige houtoven.

Wat drijft je?

Ik verwen en verras de gasten graag met puur en eerlijk eten. De koks van Peter Pan werken, vanuit die visie, zoveel mogelijk met biologische producten van het seizoen. Het leuke in dit werk is het rechtstreekse contact met de gasten. In de beginperiode was dat nog intensiever, maar bij catering en zeker bij de kookworkshops sta je dicht bij de gasten.
Daarnaast wil ik als bedrijf steeds een stapje verder zetten op het gebied van duurzaamheid. De kookstudio is al klimaatneutraal en nu gaan we zonnepanelen op het dak monteren, die stroom leveren voor 2 maanden per jaar.

Peter Pan catering

Hoe gaat het?

De afgelopen jaren waren lastig door de crisis, vooral omdat bedrijven bezuinigden op bedrijfsuitjes. Dat had ook een positief effect: we hebben het bedrijf weer helemaal doorgenomen en zijn het aan het vernieuwen. Zowel op het gebied van kookworkshops en catering als de uitstraling en de marketing.
De markt begint langzaam weer aan te trekken, maar de meeste klanten hebben de hand op de knip. De bereidheid om wat meer te betalen voor duurzame, ambachtelijk gemaakte producten is de afgelopen jaren wat afgenomen.

Hoe past De Nieuwe Band bij je?

De Nieuwe Band is onze belangrijkste leverancier voor droogwaren. De uitstraling van de producten is fris en het assortiment is breed. Daarnaast vind ik het een sympathiek bedrijf, waar wij als Peter Pan een jarenlange relatie mee hebben.

Kok Pieter tijdens de BioVak

Wat ga je dit jaar veranderen?

We worden steeds een stapje duurzamer, binnenkort plaatsen we zonnepanelen.
Het aanbod gaan we vernieuwen, met de focus op seizoensgebonden, veelal lokale producten op een nieuwe manier presenteren. De uitstraling van Peter Pan gaan we sterker neerzetten met o.a. workshops en proeverijen.

Verder gaan we de kookworkshops bij de boer meer promoten. Het is uniek om met de boer het land op te gaan, daarna samen te koken, dichtbij de bron, rondom een houtoven. En in combinatie met een proeverij in de prachtige wijngaard is het plaatje helemaal compleet.