Lekker, glutenvrij ontbijt van Rosies

25-05-2011 12:00

Rosies is een serie glutenvrije ontbijtproducten van de Halm. Deze ontbijtgranen zijn, behalve glutenvrij, ook erg lekker!

In deze serie zijn de havermout en havermuesli speciaal het vermelden waard. Haver was tot zo'n twee jaar geleden een gluten-bevattend graan en was daarom niet geschikt voor mensen met een glutenintolerantie. Na uitgebreid onderzoek is gebleken dat haver van zichzelf glutenvrij is, maar altijd ”besmet” werd door gluten bevattende gewassen zoals tarwe, rogge en gerst, omdat deze granen in de nabijheid van de haver wordt geteeld, of omdat de haver er mee in aanraking komt tijdens de oogst, het transport of verwerking.

Daarom is er enkele jaren geleden vanuit de Universiteit Wageningen een initiatief gestart om een glutenvrije haverketen op te zetten in Nederland. Dankzij dit initiatief hebben we nu al twee jaar glutenvrije haver van Nederlandse bodem. Haver is voor mensen met een glutenintolerantie een waardevolle vervanger voor tarwe, gerst en rogge (die wel gluten bevatten).

Rosies glutenvrij ontbijt