Knapperige, geroosterde kokosvlokken

30-01-2017 12:00

geroosterde kokosvlokken
Naast onze "gewone" kokosvlokken (die al heel erg lekker zijn!) hebben we nu ook geroosterde kokosvlokken! Die zijn extra knapperig en daardoor nóg lekkerder. Ideaal voor in je eigen energie- of mueslimix, als garnering op toetjes,om over currygerechten te strooien of als snack tussendoor.

Kokos uit Sri Lanka: bio en fair

Onze geroosterde kokosvlokken zijn afkomstig van hetzelfde project op Sri Lanka waar we al onze kokosnootproducten (kokos fijn en medium, kokosvlokken en kokosmeel) vandaan halen. Het gaat om een groep van ruim 5.000 boeren, die elk met hun familie een stuk land tussen de 0,5 en 2 hectare bewerken. De handelspartner met wie we hiervoor samenwerken, staat samen met de producent garant voor de afname van alle kokosnoten van deze boeren. De boeren verplichten zich op hun beurt om al hun kokosnoten te leveren.

Op die manier weten alle partijen waar ze aan toe zijn en waar ze op kunnen rekenen. Onze handelspartner stort samen met de producent een meerprijs per kilo boven de marktconforme prijs op een aparte rekening. Het geld op deze rekening komt ten goede aan de gemeenschap en de boeren beslissen gezamenlijk over de bestemming van dat geld.