Superlekker: bananenmeel van De Nieuwe Band

18-12-2016 12:00

bananenmeel van De Nieuwe Band biologisch

Bananenmeel is heel populair om bijvoorbeeld pannenkoeken of brood mee te bakken of als onderdeel van je (power)ontbijt. We zijn daarom heel blij dat we (als allereerste in Nederland!) biologisch bananenmeel kunnen aanbieden! Het is heerlijk door yoghurt, pap of smoothies en je kunt bananenmeel ook heel goed als (glutenvrije) vervanger van tarwebloem gebruiken in pannenkoeken, (bananen)brood en koekjes.

Wij hebben het bananenmeel hier uitgeprobeerd en er heerlijke pannenkoekjes mee gemaakt. Het resultaat was geweldig: perfecte, soepele, zachte pannenkoekjes, die heel licht naar banaan en ietwat zoet smaakten. Lekker om als (power)ontbijt te eten en dan vol energie de dag mee te beginnen! De pannenkoekjes zijn zo vol van smaak, dat het verder eigenlijk geen enkel zoetmiddel of andere toevoeging nodig heeft. Hier kun je lezen hoe gemakkelijk je zelf pannenkoekjes van bananenmeel maakt.

Ook heel erg lekker: geef je yoghurt, papje of muesli een boost banaan door er een paar lepeltjes bananenmeel aan toe te voegen.

Bananen uit Noord-Peru

Ons bananenmeel wordt gemaakt van biologische Cavandish-bananen uit Noord-Peru. Hier worden de bananen verbouwd in combinatie met cacao, zodat de boeren het hele jaar rond een inkomen hebben. De bananen worden rijp geoogst, met de hand gepeld en geschoond, zongedroogd en daarna vermalen tot meel.

''N.B. Bananenmeel is van oorsprong glutenvrij. Wij kunnen het niet gegarandeerd volledig glutenvrij verpakken omdat er ook gluten-bevattende producten op onze inpakafdeling verpakt worden.''