Vijf nieuwe graanvlokken van De Nieuwe Band

30-05-2016 12:00

nieuwe vlokken van De Nieuwe Band
We kunnen vijf nieuwe soorten vlokken van ons eigen merk De Nieuwe Band presenteren! Daarvan zijn drie soorten vlokken ook nog eens van Demeter-kwaliteit: de rogge-, gerst- en rijstvlokken. Alle vlokken komen van zo dichtbij mogelijk, namelijk uit de EU, en zijn ook nog eens mooi geprijsd.

Je kunt graanvlokken gebruiken als basis voor muesli of voor pap, of je kunt ze verwerken in zelfgemaakte mueslireepjes, koek of brood.

Herkomst: uit de Europese Unie

Alle Demeter-vlokken komen uit de EU. De gerstvlokken komen uit Duitsland en de rijstvlokken uit Italië. De roggevlokken komen hoofdzakelijk uit Duitsland en soms uit Oost-Europa of Oostenrijk. Ook de biologische boekweit- en gierstvlokken komen uit Duitsland en Oost-Europa.

Wat is Demeter en biologisch-dynamisch?

De Nieuwe Band kiest het liefst voor Demeter-producten, ook wel biologisch-dynamische producten genoemd. Biologisch-dynamische landbouw werkt namelijk niet alleen volgens alle biologische normen, ze doen daar op allerlei vlakken ook nog een schepje bovenop. De Stichting Demeter die de biodynamisch werkende boeren en verwerkers controleert en ondersteunt, verwoordt het als volgt:

Demeter Biodynamisch

"Al ruim 80 jaar zorgen biodynamisch werkende boeren en verwerkers voor een ruim assortiment hoogwaardige voedingsmiddelen. Naast de zorg voor voedingsmiddelen vol levenskracht besteden de boeren en verwerkers ook zorg aan de bedrijfsomgeving. Er is grote aandacht voor het milieu, natuurontwikkeling, dierenwelzijn en de sociale en economische vernieuwingen op en rond een bedrijf. Hierdoor zijn biodynamisch werkende bedrijven vaak voorloper bij nieuwe initiatieven zoals landbouw en zorg. Zij realiseren levendige contacten met de consument door boerderijwinkels, webshops of klantenkringen. De bd-landbouw is steeds in beweging. Dat vind je terug op ieder afzonderlijk Demeter-bedrijf en dat vind je ook terug in het ontwikkelen van de Demeter-voorwaarden. Een Demeter-certificaat garandeert dat een boer of tuinder verder gaat dan de Europese wetgeving voor biologische landbouw (in Nederland bekend door het EU-logo voor biologische landbouw). Naast de harde controleerbare normen maakt elke boer individuele keuzes op basis van de principes en meer algemene richtlijnen."

''N.B. De boekweit- en gierstvlokken zijn van oorsprong glutenvrij, alleen kunnen wij deze niet gegarandeerd glutenvrij verpakken omdat er ook gluten-bevattende producten op onze inpakafdeling verpakt worden.''