Gedroogde daikon van Clearspring

25-11-2015 12:00

gedroogde daikon van Clearspring
Daikon is een wortelsoort die veel wordt gebruikt in de Japanse keuken. De gedroogde daikonreepjes van Clearspring zijn heel gemakkelijk te verwerken in soepen of salades. Voor een salade kun je de reepjes laten wellen in water en dan zijn ze te gebruiken als verse daikon.

De gedroogde daikon van Clearspring wordt geteeld, geoogst en verwerkt door een en dezelfde Japanse producent. De wortel wordt gewassen, in dunne reepjes gesneden en vervolgens langer dan zes uur gedroogd. Dit langzame droogproces geeft de daikon een heel geconcentreerde zoete en zachte smaak en zorgt er bovendien voor dat het grootste deel van de voedingswaarde behouden blijft .

Clearspring: traditionele Japanse specialiteiten

Clearspring is een Brits bedrijf dat in 1980 is opgericht met als doel om heerlijk smakende traditionele Japanse voeding te leveren die de gezondheid ondersteunt, een duurzame landbouw te bevorderen en de makers economische stabiliteit te geven.

De mensen van Clearspring reizen regelmatig naar Japan om producten te zoeken, die bekeken worden op de kwaliteit van de ingrediënten en de duurzaamheid van produceren. De ingrediënten moeten biologisch zijn en mogen niet geraffineerd zijn. Biologische suiker zal je dus niet als ingrediënt vinden bij een product van Clearspring. Daarnaast zijn alle producten veganistisch.

Clearspring werkt rechtstreeks samen met producenten en bouwt op die manier duurzame en eerlijke handels-relaties op. Lees alles over Clearspring!