"Alles draait om je hormonen" - boek van Rineke Dijkinga

26-11-2015 12:00

alles draait om je hormonen van Rineke Dijkinga
Er is een nieuw boek uit van Rineke Dijkinga! Rineke is orthomoleculair therapeute en voedingsdeskundige en schreef eerder al de boeken "Weten van (h)eerlijk eten" deel 1 & 2. Beide boeken zijn heel populair en veel mensen keken al reikhalzend uit naar "Alles draait om je hormonen". Dit nieuwe handboek leert hoe je met voeding en leefstijl de belangrijke hormonen in je lichaam positief kunt beïnvloeden. Hiermee laat Rineke opnieuw zien dat gezond en culinair perfect kunnen samengaan. In het boek staan 100 lekkere, supergezonde recepten voor jong en oud, die zijn bedoeld om je hormonen in balans te brengen.

Rineke Dijkinga: "Hormonale ontregelingen kunnen het dagelijks leven tot een nachtmerrie maken. Dit boek is geen nieuw dieet. Het is een manier om elke dag goed voor jezelf te zorgen. Inclusief een gratis Weetjes-boekje met talrijke wetenswaardigheden over de relatie voeding/leefstijl en hormonen. Iedereen kan koken voor een betere hormoonhuishouding."

Er worden allerlei hormoon-gerelateerde onderwerpen besproken, zoals stemming, slaap, energieniveau, snelheid van verouderen, spijsvertering en gewicht. Bij elk recept geeft Rineke informatie over de werkzame voedingsstoffen, veel tips en leuke wetenswaardigheden. Ook staan er bijdragen in het boek van gastschrijvers, waarin ze hun specifieke kennis van hormonen delen. In het boek staan hele afwisselende recepten, genoeg om zelf eindeloos mee te variëren.

Van pittige, frisse tot romige gerechten, en van hele dagelijkse tot hele feestelijke recepten. Wat te denken van bijvoorbeeld een winterse zuurkoollasagne, crispy chocoladebommetjes, tomatenkokossoep, prei/ei-muffins, rode bietentartaar, lavendelkip, nasi zonder nasi of eigen lemon curd?

Pompoenontbijtcake met noten en vruchten

Ben je benieuwd naar een voorbeeld van de meer dan 100 recepten? Rineke stuurde ons dit mooie recept voor pompoenontbijtcake met noten en vruchten. Een aanrader!

pompoenontbijtcake van Rineke Dijkinga