Spaanse cider van Maeloc

28-10-2015 12:00

spaanse biologische cider van Maeloc

Nieuw in ons ciderassortiment: Maeloc uit Galicië! Deze Spaanse cider zit in een vrolijk, klein flesje en wordt gemaakt van typische Galicische appelrassen. Het resultaat is een frisse, lichtmousserende cider, met citrustinten en een volle, zoete smaak.

Het Noord-Spaanse Galicië staat bekend als de oudste ciderstreek ter wereld. De Maeloc wordt gemaakt van appelsoorten die typisch zijn voor deze streek, dit zijn de appelrassen Raxó, Príncipe, Peró, Rabiosa en Verdeña. Deze lokaal geteelde appelrassen geven de cider een geheel eigen karakter en zijn afkomstig van zo’n 1000 biologisch werkende Galicische boeren.

De Maeloc cider werd tot 2008 door de boeren samen op kleine schaal geproduceerd, maar dat liep helaas uit op een financieel fiasco. De productie is toen overgenomen door een groter bedrijf, Hijos de Rivera, dat ook niet-biologische dranken produceert. Daarmee zijn de ruim 1000 biologische boeren wel verzekerd van de afzet van hun biologische Galicische appels en kan deze smaakvolle, traditionele cider blijven bestaan.