Lemonaid and Charitea - Drinking helps

24-10-2015 12:00

drinking helps with lemonaid and charitea

Lemonaid & Charitea zijn frisdranken waarmee je niet alleen je dorst lest, maar ook een bijdrage levert aan een goed doel. Behalve dat de frisdranken fairtrade gecertificeerd zijn, gaat er namelijk ook nog eens 5 cent per verkocht flesje naar een non-profit organisatie.

Heerlijk fris!

We hebben alle smaken hier geproefd en zijn unaniem enthousiast over de smaak! De iceteas zijn heerlijk fris en niet te zoet, en dat geldt ook voor de limonades. Alle dranken worden gemaakt van puur vruchtensap/thee en bronwater, en zijn licht gezoet met rietsuiker.

Lemonaid & Charitea is opgericht door een groepje vrienden in Hamburg. In 2008 gaven ze hun vaste baan op om zich volledig te richten op het ontwikkelen van een serie limonades en iceteas. In de wijk St. Pauli begonnen ze eerst zelf met het maken van de frisdranken. Toen de productie telkens groter werd hebben ze in 2009 het afvullen van de flesjes overgedragen aan een klein biologisch werkend productiebedrijf in het zuiden van Duitsland.

biologische sociale faire frisdrank

Drinking helps

Onder het motto “drinking helps” gaat er 5 cent per verkocht flesje rechtstreeks naar de non-profit-organisatie Lemonaid & ChariTea e.V. Deze organisatie richt zich volledig op ontwikkelingsprojecten voor de lokale boerengemeenschappen die de ingrediënten voor de dranken produceren. Dankzij de verkoop van Lemonaid & Charitea is er inmiddels al meer dan 740.000 euro naar deze organisatie gegaan.
Meer weten over de projecten die gefinancierd worden Lemonaid&Charitea? Op hun website vind je een overzicht van alle projecten.