Ghee Easy: vet goed bakvet

03-09-2015 12:00

de makers van Ghee Easy
Ghee is een hele zuivere vorm van geklaarde boter en vindt haar oorspong in India. Het wordt veel gebruikt in de Ayurvedische keuken. Maar ook in Nederland is ghee steeds vaker te vinden in de keuken. Niet zo verwonderlijk, want ghee heeft de mooie eigenschappen van boter maar verbrandt niet zo snel; het heeft namelijk een verbrandingspunt van 250°C. De ghee van Ghee Easy is echte Hollandse ghee. Ze wordt gemaakt van biologische boter uit de Drentse Weerribben door een klein bedrijfje dat gerund wordt door de drie vrienden David, Bela en Andreas.

Ghee is een bakvet met een rijke noot-achtige smaak. Het is te gebruiken in de plaats van olie. Je kan er eigenlijk alles in bakken: een ei, pannenkoeken, groente, vis of vlees. Door de enorm hoge verbrandingstemperatuur komen de smaken van wat je bakt goed tot hun recht zonder zwart vet in de pan.

ghee easy

De Ghee Rozemarijn is heerlijk aromatisch, alles wat je erin bakt krijgt een fijne rozemarijnsmaak. De Ghee Indian Spice is heel geschikt voor bijvoorbeeld Aziatische wokschotels.