Glutenvrije crackers van Emile Noël

20-06-2015 12:00

Emile Noël heeft maar liefst zeven soorten, lekker knapperige glutenvrije crackers: lijnzaad-, walnoten-, sesam-, pompoen-, hazelnoot-, kokosnoot- en cacao-crackers. Ze zijn alle zeven lekker knapperig, heel vezelrijk, en omdat de meeste oliën er al uit geperst zijn, licht verteerbaar. In elke verpakking zitten twee apart verpakte pakjes crackers, zodat ze langer vers blijven.

glutenvrije crackers van emile noel

Emile Noël - Biologisch, sociaal en duurzaam

Het Franse familiebedrijf Emile Noël perst al sinds 1920 oliën op hun eigen molen en werkt sinds 1972 biologisch. Ze werken zo veel mogelijk met korte, lokale lijnen, en halen waar mogelijk hun grondstoffen uit Frankrijk zelf of uit de omringende landen. Voor grondstoffen die van verder weg komen, werken ze met projecten die “bio-equitable” gecertificeerd zijn (het Franse bio-Fairtrade-label). Productie, verwerking en verpakking vindt zoveel mogelijk plaats in Gard, Pont Saint-Esprit.

Emile Noël streeft er in het algemeen naar om de hele vrucht, noot of pit te gebruiken en zo weinig mogelijk weg te gooien. Daarom doen ze zoveel mogelijk aan hergebruik of verwerken ze restproducten tot nieuwe producten. Het mooie van deze crackers is dat ze worden gemaakt van de “koek” die overblijft na het persen van de olie. In plaats van het weg te gooien of af te voeren als veevoer of als bemesting voor het land, maakt Emile Noël hiervan deze lekkere glutenvrije crackers!

emile noel biologisch sociaal en duurzaam