Groentesappen van Demeter-kwaliteit

08-03-2011 12:00

De serie groentesappen van De Nieuwe Band is volledig vernieuwd! Het aantal sappen gaat van drie naar zeven, we stappen over van biologische kwaliteit naar Demeter-kwaliteit en we kiezen voor een totaal nieuwe uitstraling.
Voor het maken van de groentesappen kiezen we voor de bekende Duitse producent Beutelsbacher. Dit biologisch-dynamische pioniersbedrijf werkt duurzaam samen met (voornamelijk) regionale telers en beschikt over een groot vakmanschap in het maken van groente- en vruchtensappen. Alle groenten worden kort na de oogst geperst, waardoor de voedingsstoffen zo goed mogelijk bewaard blijven. De zeven flessen hebben een fris en vrolijk etiket. Via onze website hebben een aantal enthousiaste winkeliers en consumenten gestemd voor hun favoriete etiket en zo zijn we tot onze keuze gekomen. Dit is iets wat we vaker willen gaan doen!

Demeter groentesappen

Beutelsbacher

De Nieuwe Band werkt al sinds 1996 samen met Beutelsbacher. Eerst onder de merken EOS en Loverendale en nu voor groentesappen onder eigen merk. In de loop van dit jaar zullen ook onze vruchtensappen door Beutelsbacher gemaakt worden.
Beutelsbacher is al in 1936 opgericht, vanuit een groep fruittelers die hun eigen sap gingen verwerken. In 1951 schakelde de familie Maier over naar biologisch-dynamische teelt. Voor Beutelsbacher zijn grondstoffen uit de biologisch-dynamische landbouw de hoogste kwaliteitstandaard die aan de bron staan van hun goede sappen.

De smaak van de sappen van Beutelsbacher wordt al jaren zeer gewaardeerd. Het grootste deel van het fruit en de groente die ze tot sap verwerken, komt van boeren uit de directe omgeving (deelstaat Baden Württemberg) waardoor er korte transportlijnen en rechtstreekse contacten zijn met de telers. Een eerlijke, open en persoonlijke samenwerking met boeren, leveranciers en handelspartners is net als voor De Nieuwe Band, ook voor Beutelsbacher van grote waarde.

Je kunt hier een filmpje bekijken over Beutelsbacher en de manier waarop zij hun sappen maken.