Wostok: hippe bio-frisdrank uit Berlijn

28-04-2015 12:00

bio-frisdrank van Wostok
Met veel plezier presenteren we deze hippe frisdranken uit Berlijn! Deze flesjes van Wostok zijn een genot om van te drinken én om naar te kijken. Er zijn drie originele, spannende smaakcombinaties van vruchten, noten en/of kruiden. Zeer geslaagde combinaties, zo vinden de proevers hier! Bij het proeven was iedereen enthousiast en had elk al snel een persoonlijke favoriet.

Unieke smaken

Zo is er de Peer-Rozemarijn, een heel frisse, kruidige drank: ''"Intens van smaak. Om langzaam van te drinken, zoals bijvoorbeeld whisky. Erg lekker!''". De Abrikoos-Amandel is een stuk zachter van smaak: ''"De amandel is heel duidelijk herkenbaar, knap gedaan''". En dan is er nog de super fruitige Pruim-Kardemom: ''"Heerlijke volle smaak van pruimen en een lekker pittige nasmaak van kardemom. Fantastisch, deze!"'' Verder zijn de proevers enthousiast over het feit dat de drankjes niet te veel koolzuur bevatten en niet te zoet zijn.

Klein, zelfstandig bedrijf

Wostok is een klein zelfstandig bedrijf en we vinden het daarom een mooi alternatief voor Bionade, dat eigendom is van de multinational Dr. Oetker. Wostok heeft veel aandacht voor de ingrediënten van hun frisdrank, ze bevatten bijvoorbeeld een hoog percentage vruchtensap (35% in de Peer-Rozemarijn en de Pruim-Kardamom, 30% in de Abrikoos-Amandel). Als basis voor de dranken gebruiken ze natuurlijk mineraalwater uit een natuurgebied in Niedersachsen. Het wordt gebotteld in een familiebedrijf, waar veel geld is geïnvesteerd in een energie-efficiente en schone productie.