Spaanse notensnacks van Biocomercio

29-04-2015 12:00

bioogische notensnacks van Biocomercio
Het Spaanse Biocomercio is een klein familiebedrijf dat 100% biologisch werkt en heerlijke notensnacks maakt. Toen we de snacks lieten testen, waren de reacties heel enthousiast en we vinden ze ook echte aanraders.

Acht soorten zijn er: pistachenoten, Marcona-amandelen, stukjes amandel, gesuikerde amandelen, gezouten amandelen en amandelen met tamari. Tot slot ook nog Demeter-amandelen en Spaanse pistachenoten. Heerlijk met bijvoorbeeld een glas Spaanse wijn!

Marcona-amandelen groeien alleen aan de Spaanse mediterrane kust en zijn heel anders dan gewone amandelen: ze zijn van nature zoet en boterig van smaak. Het “bittertje” dat gewone amandelen hebben, hebben Marcona-amandelen niet. Ook de vorm is anders: ze zijn korter en ronder. De Marcona-amandelen van Biocomercio zijn geroosterd en daardoor extra knapperig! De stukjes amandel zijn geroosterd en heerlijk om bijvoorbeeld over een salade te doen, door zelfgemaakte muesli of om te gebruiken over taarten. De gesuikerde amandelen zijn omhuld met een knapperig laagje rietsuiker.

amandeloogst bij Biocomercio

Biocomercio: biologische landbouw ondersteunen

Biocomercio bevindt zich in het Zuid-Oosten van Spanje, in Valencia. Het is opgericht door Federico Samper, een agrarisch ingenieur, die zich gespecialiseerd heeft in de biologische landbouw. Lange tijd werkte hij bij een coöperatie in de Alicante waar zijn grootste taak bestond uit het overtuigen van boeren om over te stappen op biologische landbouw en ze bij die overgang te ondersteunen. Dit doet hij nog steeds, hij helpt en adviseert boeren en helpt ze ook met de certificering. Biocomercio heeft als doel om de biologische landbouw in hun regio zo veel mogelijk te stimuleren werkt voornamelijk met boeren en coöperaties uit hun eigen regio, waar ze voortdurend mee in nauw contact staan.

Bijzondere kwaliteit

Verder besteedt Biocomercio bijzonder veel aandacht aan de kwaliteit, smaak en hygiëne van hun producten, vanaf het moment dat ze binnenkomen voor verwerking tot aan het vervoer toe. Zo zijn de noten bijvoorbeeld verpakt in een zogenaamde “doy pack”. Dit plastic is harder omdat het geen ftalaten (weekmakers) bevat. Biocomercio gebruikt altijd een "double layer barrier" verpakking. Deze verpakking heeft een certificaat dat garandeert dat er "geen migratie" van het plastic naar het product plaatsvindt en is recyclebaar.