Demeter havermuesli van De Nieuwe Band

27-04-2015 12:00

Steeds meer mensen eten graag haver en we zijn daarom blij dat we jullie twee nieuwe havermuesli’s van ons eigen merk De Nieuwe Band kunnen presenteren! Beide van Demeter-kwaliteit en voor ons gemaakt door het mooie, Duitse bedrijf Bauckhof.
Het aandeel havervlokken is heel hoog (64 en 65%) en ook het aandeel Demeter-ingrediënten mag er zijn (90% of meer). Niet alleen de havervlokken zijn van Demeter-kwaliteit. ook het grootste deel van de gebruikte rozijnen, noten en zaden is Demeter.

We hebben twee soorten havermuesli, een havermuesli met rozijnen en zaden en een havermuesli met noten.

Demeter havermuesli van De Nieuwe Band

Bauckhof: biologische pioniers

Beide havermuesli’s worden geproduceerd door Bauckhof in Noord-Duitsland. Bauckhof behoort tot de pioniers van de Demeter-landbouw in Duitsland en verwerkt alleen producten uit de biologisch(dynamische) landbouw. Daarnaast hebben ze langdurige samenwerkingscontracten met hun boeren. Een opvallend punt daarbij is dat ze met een deel van die boeren afspraken gemaakt hebben over de volumes en over de prijzen. De afspraken zijn over meerdere jaren geldig zijn en daardoor weten zowel de boeren als Bauckhof waar ze aan toe zijn.

Demeter

Demeter is het keurmerk van de biologisch-dynamische landbouw. De biologisch-dynamische landbouw komt voort uit de antroposofie, een levensbeschouwing die uitgaat van samenhang tussen mens, plant, dier, bodem en kosmos.

Producten met het Demeter-keurmerk voldoen in Nederland altijd aan de eisen van de biologische landbouw, maar gaan nog een stapje verder. Naast de zorg voor voedingsmiddelen vol levenskracht besteden de boeren en verwerkers ook zorg aan de bedrijfsomgeving. Er is grote aandacht voor het milieu, natuurontwikkeling, dierenwelzijn en de sociale en economische vernieuwingen op en rond een bedrijf. Daarom kiezen wij graag voor producten van Demeter-kwaliteit. Meer informatie over Demeter kun je ook lezen op de site van de Demeterstichting.

Bio&Fair

Dit past ook in de keuze van Bauckhof om zich een aantal jaren geleden aan te sluiten bij het Duitse Bio&Fair-keurmerk. Onderdeel van dit keurmerk is bijvoorbeeld dat boeren verder gaan dan de EU-normen voor biologische landbouw en dat de producent minstens 50% van de grondstoffen betrekt van aangesloten boeren en minstens 60% van de grondstoffen uit Duitsland. Eerlijke prijsvorming en handelsbetrekkingen, sociale verantwoordelijkheid, milieu- en klimaatbescherming en regionale herkomst zijn andere criteria voor dit keurmerk.

één van de boerderijen van Bauckhof