Leesvoer: Weetjes over (h)eerlijk eten

25-03-2015 08:00

weetjes over heerlijk eten Rineke Dijkinga

Weetjes over (h)eerlijk eten is weer een prachtig boekje van Rineke Dijkinga, boordevol waardevolle informatie over voeding. Een boekje voor iedereen die gezonder wil gaan eten en meer wil weten over gezonde voeding. Met dit boekje heb je direct een stevige basiskennis en het is ideaal als naslagwerk, door de lijstjes en tabellen die er in staan.

Waarom dit boekje?

Schrijfster Rineke Dijkinga vertelt waarom ze dit boekje geschreven heeft: ''"De belangrijkste reden is de volgende. De afgelopen jaren heb ik duizenden enthousiaste mailtjes gehad van mensen die zich zo veel beter zijn gaan voelen door eerlijk te eten. Steeds meer mensen zien in dat je je het beste om je gezondheid kunt bekommeren vóórdat je ziek wordt. En dat medicijnen niet de enige oplossing zijn voor gezondheidsproblemen, maar dat je ook zelf in actie kunt komen. Geen wonder dat de roep om informatie steeds groter wordt. Graag stil ik die honger naar informatie met dit weetjes-boek."''

Het boek is een mooie aanvulling op de serie receptenboeken “Weten van (h)eerlijk eten”. Daar zijn inmiddels al twee delen van uitgebracht, en nummer drie “Alles draait om je hormonen!”) is inmiddels in de maak.

Door het handzame formaat is het een heel leuk boekje om in je tas te hebben en onderweg in te bladeren. Ook heel leuk als cadeautje!