Palacio de Aranjuez: een krachtige Spaanse wijn

03-04-2011 11:00

Toen wij de Palacio de Aranjuez voor het eerst proefden, waren we meteen unaniem enthousiast! Een greep uit de reacties: ''"Heel bijzondere wijn"'',''"nog niet eerder zoiets geproefd"'' en ''"verwarmend, soepel, kruidig, jammie!"''.

Smaakomschrijving

''"Een krachtige combinatie van vier druivensoorten: tempranillo, cabernet sauvignon, merlot en een kleine hoeveelheid syrah. De rode wijn heeft een diepe kersenrode kleur. De geur is fruitig met kruidige accenten en een glimpje zoethout. In de mond heeft de wijn een prettige tannine-structuur en een frisse en rijke sensatie van rood fruit."''

Voor Spaanse begrippen bestaat de bodega van de Palacio de Aranjuéz nog niet zo lang. "Pas 12 jaar" is het het project van Don Julián Cantarero, een oude rot uit het vak, die al jaren in of met bodegas in heel Spanje heeft gewerkt. Julián wilde hoogwaardige biologische wijn maken en daarom besloot hij 12 jaar geleden een ecologische wijngaard te planten. Hij heeft eerst nauwkeurig gekeken in de omgeving van Madrid waar de meest geschikte plek was. De uitdaging was om het juiste “terroir” en micro-klimaat te vinden om zo een kwalitatieve hoogstaande wijn te kunnen creëren. De bodega produceert zeer kleine hoeveelheden en oogst pas als de omstandigheden optimaal zijn.

De Palacio de Aranjuez is een DO de Madrid en heeft een stevig alcoholpercentage van 14%.

Palacio de Arnjuez