Cacaoboter en santen van Rapunzel

01-06-2014 02:00

Het mooie merk Rapunzel heeft nu twee handige nieuwe producten: cacaoboter en santen.

cacaoboter van Rapunzel

Cacaoboter

Cacaoboter kun je gebruiken als vervanging voor margarine of boter in taarten, cakes en koekjes. Je kunt ook zelf heerlijke en originele bonbons maken door cacaoboter te mengen met cacaopoeder en een zoetmiddel naar keuze!

Cacaoboter is een lekker geurende en smakelijke vervanger, de geur en de smaak van de cacaoboter blijven duidelijk aanwezig na het bakken. Zoals een collega meldde nadat ze als test een cake had gebakken: ''"Het werkt net als boter of margarine, maar je moet wel weten dat daardoor de smaak echt anders is. Het bakresultaat is prima."'' Je kunt er vanwege het smaakeffect voor kiezen om boter of margarine in een recept volledig te vervangen door cacaoboter of juist voor een deel. Er is van alles mogelijk.

Fair

De cacaoboter van Rapunzel komt van de boerencoöperatie Conacao in de Dominicaanse Republiek. Circa 9.000 kleinere boeren zijn lid van deze coöperatie waarvan er 6.000 biologische cacao verbouwen. Rapunzel werkt al lang samen met Conacao en ondersteunt de coöperatie met een Hand-in-Hand-programma op het vlak van faire prijzen, landbouwkundige begeleiding en versterking van de sociale structuren.

santen van Rapunzel

Santen

Deze santen van Rapunzel is niet alleen lekker, maar ook heel handig. In het pakje zitten namelijk twee zakjes van 50 gram en dat is voor kleinere huishoudens superpraktisch!
Santen wordt veel gebruikt in de Aziatische keuken, zoals in Indiase curry’s of Indonesische goreng-boontjes. De santen van Rapunzel komt uit Sri Lanka.