Demeter muesli van De Nieuwe Band

07-05-2014 12:00

Demeter muesli van De Nieuwe Band

We hebben twee Demeter muesli’s onder ons eigen merk De Nieuwe Band laten maken! Lekkere muesli’s van een mooie kwaliteit, gemaakt door een bedrijf waar we graag mee samenwerken.

De speltmuesli vruchten combineert Demeter speltvlokken en Demeter speltflakes met krenten, Demeter rozijnen, bramen, bosbessen, aardbei en appel. De muesli choco is op basis van Demeter havervlokken, chocolade cornflakes, mais cornflakes, pure chocolade-rasp, lijnzaad en cacaopoeder en bevat 10% chocolade.

Bauckhof: vakmanschap en samenwerking

Beide muesli’s worden voor ons gemaakt en verpakt door het Duitse familiebedrijf Bauckhof in Rosche (Niedersachsen). Bauckhof is sinds 1969 specialist op het gebied van de verwerking van biologisch-dynamische granen. Ze werken nauw samen met een vaste groep van Demeter-boeren met wie ze langdurige relaties zijn aangegaan. Met deze boeren zijn ze een systeem aan het opzetten om meerjarige prijs- en afname-continuïteit voor beide partijen te garanderen.

Bauckhof geeft een rondleiding

Demeter

Demeter is het keurmerk van de biologisch-dynamische landbouw. De biologisch-dynamische landbouw komt voort uit de antroposofie, een levensbeschouwing die uitgaat van samenhang tussen mens, plant, dier, bodem en kosmos.

Producten met het Demeter-keurmerk voldoen in Nederland altijd aan de eisen van de biologische landbouw, maar gaan nog een stapje verder. Naast de zorg voor voedingsmiddelen vol levenskracht besteden de boeren en verwerkers ook zorg aan de bedrijfsomgeving. Er is grote aandacht voor het milieu, natuurontwikkeling, dierenwelzijn en de sociale en economische vernieuwingen op en rond een bedrijf. Daarom kiezen wij graag voor producten van Demeter-kwaliteit. Meer informatie over Demeter kun je ook lezen op de site van de Demeterstichting.

Bio&Fair

Dit past ook in de keuze van Bauckhof om zich een aantal jaren geleden aan te sluiten bij het Duitse Bio&Fair-keurmerk. Onderdeel van dit keurmerk is bijvoorbeeld dat boeren verder gaan dan de EU-normen voor biologische landbouw en dat de producent minstens 50% van de grondstoffen betrekt van aangesloten boeren en minstens 60% van de grondstoffen uit Duitsland. Eerlijke prijsvorming en handelsbetrekkingen, sociale verantwoordelijkheid, milieu- en klimaatbescherming en regionale herkomst zijn andere criteria voor dit keurmerk.

één van de boerderijen van Bauckhof