Wit chiazaad en ongepeld hennepzaad van De Nieuwe Band

03-04-2014 01:00

We breiden onze lijn zaden uit met twee nieuwe soorten! Wit chiazaad en ongepeld hennepzaad.

Wit chiazaad

We hadden al zwart chiazaad, dus je kunt nu variëren. Het enige verschil is de kleur, dus kijk wat het mooiste staat op je gerecht. Ons witte chiazaad komt uit Peru.

Chia-zaad is afkomstig van de chia-plant, de Salvia Hispanica. Deze chia-plant is een (Mexicaanse) verwant van de muntplant. De bloemen van deze plant produceren hele kleine zaadjes die wel wat doen denken aan maanzaad. Deze plant werd al door de Maya’s en Azteken gebruikt als voedsel en als medicijn. De zaadjes stonden bij deze volkeren bekend om hun energieboost en uithoudingsvermogen. Volgens de overlevering kon een krijger van de Azteken het een hele dag uithouden op een handje chia-zaad.

biologisch chia-zaad van De Nieuwe Band

Ongepeld hennepzaad

De meeste mensen die hennepzaad eten, gebruiken het gepelde hennepzaad omdat deze makkelijk te verwerken is. Ongepelde hennepzaadjes zijn hard en niet zo te eten. Waar ongepeld hennepzaad wel voor gebruikt wordt, is om hennepmelk van te maken. Als je de zaadjes met wat water in een blender verwerkt, krijg je een witte melk. Door de zaadjes te malen, kun je ze ook gebruiken in brood, salades, soepen of smoothies. Herkomst China.

ongepeld hennepzaad van De Nieuwe Band

''N.B. We vinden het belangrijk om je zoveel mogelijk te vertellen over de herkomst van onze producten. En we vinden het belangrijk om zoveel mogelijk met dezelfde boeren en leveranciers te werken. Soms moeten we toch tussentijds wisselen van leverancier omdat er niet voldoende beschikbaar is van een product. We kunnen dit helaas niet overal op onze site actueel houden. Bij het product-overzicht op deze site, zie je wel altijd het actuele land van herkomst van een product, dus kijk daar als dit nieuws-item al wat ouder is.''