Drie soorten groene thee van Clearspring

03-04-2014 10:00

Japanse groene thee van Clearspring

Clearspring heeft het thee-assortiment uitgebreid met drie nieuwe soorten Japanse groene thee. De basis is een zachte en verfijnde sencha-thee en daar zijn drie mooie soorten mee gemaakt.

De groene thee met munt heeft de frisse en verfijnde smaak van twee soorten pure munt. De groene thee met gember bevat opwekkende en verwarmende gember. Deze twee soorten worden gemaakt door munt en gember te drogen en vervolgens toe te voegen aan de thee (er worden dus geen aroma’s gebruikt).

Groene thee met matcha

De groene thee met matcha is heel bijzonder. De thee wordt gemaakt door een poeder te maken van de gedroogde matcha, een bijzonder fijne en zeldzame groene-theesoort. Matcha wordt traditioneel gebruikt als onderdeel van de beroemde Japanse theeceremonie die berust op de vier basisprincipes harmonie, respect, zuiverheid en stilte. Ook wordt de thee door boeddhistische monniken gebruikt om geconcentreerd en aanwezig te blijven tijdens het mediteren.

De matcha thee van Clearspring komt uit Uji, een regio in de heuvels rondom Kyoto die erom bekend staat dat daar de allerbeste thee gemaakt wordt. De fijnste, jonge blaadjes worden geplukt, gedroogd en tot een fijn poeder gemalen.

groene thee van Clearspring

Clearspring: traditionele Japanse voeding

Clearspring is een Brits bedrijf dat in 1980 is opgericht met als doel om heerlijk smakende traditionele Japanse voeding te leveren die de gezondheid ondersteunt, een duurzame landbouw te bevorderen en de makers economische stabiliteit te geven.

De mensen van Clearspring reizen regelmatig naar Japan om producten te zoeken, die bekeken worden op de kwaliteit van de ingrediënten en de duurzaamheid van produceren. De ingrediënten moeten biologisch zijn en mogen niet geraffineerd zijn. Biologische suiker zal je dus niet als ingrediënt vinden bij een product van Clearspring. Daarnaast zijn alle producten veganistisch.

Clearspring werkt rechtstreeks samen met producenten en bouwt op die manier duurzame en eerlijke handels-relaties op.

De producten moeten volgens traditionele recepten gemaakt worden. Sommige producten worden gemaakt volgens recepten die al 200 tot 500 jaar oud zijn! En dat je daarmee bijzonder lekkere producten maakt, is niet alleen iets wat de mensen van Clearspring vinden en wat wij bij De Nieuwe Band vinden! Clearspring heeft namelijk een indrukkende lijst met gewonnen prijzen.
Op hun website kun je ze allemaal bekijken.