Gageleer: écht Belgisch streekbier

01-03-2014 10:00

Goed nieuws over het heerlijke en bijzondere Gageleer bier van De Proefbrouwerij uit Lochristi (België). Het bijzondere van dit Kempische bier is dat het gemaakt is van gagel uit het Landschap De Liereman (vergelijkbaar met land dat beheerd wordt door Natuurmonumenten in Nederland) in Oud Turnhout.

Tot nu toe moest een deel van het gerst buiten de regio gekocht worden, maar nu is het gelukt een tweede Kempische boer aan het project te verbinden. Nu komt dus niet alleen de gagel, maar ook alle gerst uit de Belgische Kempen. Kortom, een echt streekbier van ongeëvenaarde smaak!

De opbrengst gaat ook nog eens naar een vennootschap van vrijwilligers, die deze gebruiken voor behoud van de streek. Vorig jaar werd er 7000 euro overhandigd aan het Kempens Reservatenfonds van Natuurpunt.

Dirk van Gageleer en boer Joris Willems op het gerstveld

Op de foto hieroboven zie je Dirk Geysels van Gageleer samen met boer Joris Willems op het veld. Joris Willems teelt de biologische brouwgerst waar Gageleer het heerlijke bier mee maakt en is daar terecht trots op! Hieronder geniet hij samen met dochter Iris en zoon Janos van een glas Gageleer.

biologische boer Joris Willems drinkt Gageleer

Niet alleen Dirk, Joris, Iris en Janos genieten van Gageleer, het is ook het favoriete product van Klaas Torensma! (hoofd logistiek bij De Nieuwe Band).

het favoriete product van Klaas Torensma