Vis-specialiteiten van Fish4Ever

02-03-2014 08:45

duurzame visspecialiteiten van Fish4Ever

Het duurzame vismerk Fish4Ever heeft nu vier bijzondere visspecialiteiten.Drie wat exclusievere vissoorten en een luxe vissoep met zalm.

De witte tonijn in olijfolie is de Bonito del Norte, ook wel bekend als Albacore tonijn. Dit is een extra vlezige en stevige tonijnsoort die wordt beschouwd als de meest smakelijke van alle soorten tonijn. De vier stevige filets in extra vergine olijfolie die je in dit glazen potje met van Fish4Ever vindt, zijn een echte lekkernij! Heerlijk om zo te eten, als tapas, of op een toastje. De witte tonijn van Fish4Ever wordt met de lijn gevangen langs de kust van Namibië. Er is geen bijvangst en de jonge tonijn wordt terug gegooid, zodat deze zich voort kan planten.

De zeevruchtencocktail is een mix van gemarineerde mosselen, wilde garnalen en inktvistentakeltjes. Lekker om zo te eten of te verwerken in een salade.

De scheermessen zijn schelpdieren die ook in Nederland steeds meer gegeten worden. De meeste mensen kennen ze in elk geval als de (scherpe!) schelpen die je vaak op het strand vindt. Om te eten is het zachte vlees een hele fijne delicatesse. Deze scheermessen worden “geoogst”op de wilde Atlantische kusten van Galicie in Spanje.

De vissoep met zalm is een exclusieve vissoep die heel fijn gekruid is, volgens Frans recept. De soep is bijzonder vol van smaak en bevat naast zalm ook krab en kreeft.

Duurzame vis van Fish4Ever

De Nieuwe Band kiest voor Fish4Ever omdat:

  • ze samenwerken met vissers, maritiem biologen, milieu-organisaties en controle-organisaties om op die manier tot de beste keuzes te komen op het gebied van duurzame en eerlijke vis;
  • het bedrijf uitgebreide informatie geeft over de producten, de herkomst en de manier waarop ze werken en hun keuzes maken;
  • er wordt geen gebruik gemaakt van grote industrieboten, er is zo goed als geen bijvangst en er wordt geen schade aan de zeebodem toegebracht;
  • ze samenwerken met lokale vissersgemeenschappen.

Lees meer over Fish4Ever en de manier waarop zij werken bij onze producentenportretten.