Milde olijfolie en raapzaadolie van De Nieuwe Band

04-02-2014 11:00

Er zijn nu twee nieuwe soorten olie van ons eigen merk De Nieuwe Band! Milde olijfolie (speciaal voor bakken en braden) en raapzaadolie.

nieuwe biologische olie van De Nieuwe Band

Milde olijfolie

Deze milde olijfolie heeft een stoombehandeling ondergaan en is vervolgens gefilterd. Dat maakt deze olie speciaal geschikt voor (roer)bakken, stoven en braden. Verder is de olie ook speciaal geschikt voor dressings en koude sauzen waarbij een meer neutrale smaak gewenst is.

Omdat deze milde olijfolie een stoombehandeling heeft ondergaan zijn we verplicht op het etiket te vermelden dat de olie geraffineerd is. Bij deze olie is - in tegenstelling tot niet-biologische geraffineerde olie - geen gebruik gemaakt van chemische oplosmiddelen.

Milde olijfolie en raapzaadolie van De Nieuwe Band

Raapzaadolie

Raapzaadolie wordt wel eens verward met koolzaadolie. Hoewel het niet precies hetzelfde is, lijken ze qua smaak en voedingswaarde zoveel op elkaar dat ze op dezelfde manier te gebruiken zijn. Koolzaad is een landbouwgewas dat vaak verwilderd (bijvoorbeeld in de berm) wordt aangetroffen, terwijl raapzaad een inheemse wilde plant is.

Raapzaadolie heeft in vergelijking met koolzaadolie een iets andere, fijne, nootachtige smaak. Ze is bijzonder geschikt voor salades, dipsauzen en dressings. Daarnaast is de olie ook geschikt om in te stoven.