Nieuwe bonen en linzen

24-06-2013 12:00

Onze uitgebreide lijn peulvruchten breiden we uit met vier bijzonder lekkere soorten! Zwarte beluga-linzen, gele linzen, calypso-bonen en witte jumbo-bonen. De laatste worden ook wel boterbonen, olifantsbonen of limabonen genoemd.
Om de meest heerlijke gerechten van te maken!

nieuwe bonen en linzen van De Nieuwe Band

Zwarte Beluga-linzen

Beluga-linzen worden ook wel de “kaviaar onder de linzen” genoemd. Dit omdat ze zwart en klein zijn en vanwege de verfijnde smaak. Deze linzen behouden hun diepzwarte kleur en stevige structuur tijdens het koken. Beluga-linzen zijn heerlijk in salades, in couscous- en andere granenschotels of in soepen. Onze Beluga-linzen komen uit Canada.

Gele linzen

Deze gele (geslepen) linzen zijn mild van smaak en worden tijdens de bereiding (10-15 minuten) zacht en smeuïg. Ze worden veel gebruikt in Indiase en ook mediterrane gerechten. Denk hierbij aan “dahl”, een Indiaas/Nepalees linzengerecht, dat heerlijk is bij rijst of graan, of om brood (naan) in te dippen. Onze gele linzen zijn besproeid met zonnebloemolie (< 1%) om de kleur mooi te houden en komen uit Turkije.

Calypso-bonen

Deze mooie rood-wit gevlekte bonen lijken wat betreft de smaak wel wat op witte (cannellini)-bonen. Ze zijn romig en licht notig van smaak en worden veel in de Italiaanse keuken gebruikt. Omdat ze hun mooie gevlekte tekening en kleur behouden tijdens de bereiding maakt dat ze extra aantrekkelijk in gerechten! Onze calypso-bonen komen uit Uzbekistan.

Witte jumbo-bonen

Witte jumbo-bonen worden ook wel boterbonen, limabonen of olifantsbonen genoemd. De naam boterbonen verwijst naar de smaak: ze smaken heerlijk zacht en hebben een bijna boterachtige smaak. Ze zijn mooi groot en blijven stevig tijdens het koken, waardoor ze heel geschikt zijn voor bijvoorbeeld een salade. De bonen zijn van zichzelf al heel lekker en hebben niet veel extra’s meer nodig: voeg nog wat knoflook, citroen en/of peterselie toe en je hebt een heerlijk (bij-) gerecht. Ook in (Italiaanse) soepen en bonenschotels zijn ze heel populair. Onze jumbo-bonen komen uit China.

''N.B. We vinden het belangrijk om je zoveel mogelijk te vertellen over de herkomst van onze producten. En we vinden het belangrijk om zoveel mogelijk met dezelfde boeren en leveranciers te werken. Soms moeten we toch tussentijds wisselen van leverancier omdat er niet voldoende beschikbaar is van een product. We kunnen dit helaas niet overal op onze site actueel houden. Bij het product-overzicht op deze site, zie je wel altijd het actuele land van herkomst van een product, dus kijk daar als dit nieuws-item al wat ouder is.''