Biologisch geleermiddel voor jam!

27-05-2013 03:00

Tot nu toe was er in Nederland nog geen biologisch geleermiddel te krijgen om jam te maken. We zijn dan ook heel enthousiast dat er nu het Konfitura geleermiddel van BioVegan is!

We hebben het geleermiddel hier uitgebreid getest en we zijn heel tevreden over de resultaten. Het geleermiddel is makkelijk in gebruik, de jam heeft een mooie structuur en consistentie en is neutraal van kleur en smaak.

maak je eigen biologische jam

Geen gebruik van ammonia - voor de heerlijkste jam!

BioVegan maakt gebruik van ‘niet geamideerde’ pectine. Dit betekent dat de pectine niet is behandeld met ammonia. Geamideerde pectine is voor het gebruik voor gecertificeerde biologische levensmiddelen niet toegestaan.

Het geleermiddel van BioVegan is verkrijgbaar in een zakje (voor als je een keertje jam wilt maken) of in een voordelige bus (voor als je de smaak te pakken hebt ;) ).
Zoals alle producten van BioVegan, is ook deze Konfitura glutenvrij én geschikt voor vegetariërs en veganisten!

maak zelf je biologische jam met BioVegan

Een kleine geleertest...

Omdat deze "niet geamideerde" pectine heel anders is, werkt de Konfitura anders dan de meer bekende geleermiddelen. Het is daarom aan te raden om een kleine test te doen voordat je de jam gaat maken.
Zet daarvoor een bord in het vriesvak zodat die goed koud wordt. Maak dan de hete vruchtengelei (met vruchten, Konfitura, citroensap en zoetmiddel) en schep twee eetlepels daarvan op het ijskoude bord. Op die manier kan je de consistentie testen.
Is de jam te dun, voeg dan in je pan wat Konfitura toe en laat weer heet worden. Neem dan opnieuw de proef.
Het verschilt per fruitsoort hoeveel Konfitura je nodig hebt, omdat elke fruitsoort zijn eigen gehalte natuurlijk pectine heeft.