Tweede prijs voor Demeter-olijfolie van Epikouros!

02-03-2013 01:00

Op de Biofach in Neurenberg heeft de Demeter-olijfolie van Epikouros de tweede prijs ontvangen!

De Biofach is de bekendste en grootste internationale beurs voor biologische producten, die jaarlijks in Neurenberg plaats vindt. Op de afgelopen editie van deze beurs, konden de bezoekers -voornamelijk winkeleigenaren, importeurs en producenten- zo’n tachtig soorten olijfolie proeven en beoordelen. De olie werd “blind” geproefd, dus de deelnemers konden niet zien welke olijfolie ze proefden en beoordeelden. Uit deze tachtig soorten kwam de olijfolie van Epikouros er als één na beste uit!

Nikolaos Platanos en Michalis Magourilos van Epikouros met de tweede prijs
''Op de foto: Nikolaos Platanos (links) en Michalis Magourilos (rechts), oprichters van Epikouros.''

Nikos Platanos begon in 1995 met het begeleiden en adviseren van Griekse boeren die de overstap maken naar het biologisch verbouwen van olijven. In 1997 voegde Michalis Magourilos zich bij hem. Inmiddels heeft Nikos ook twaalf biologische olijvenboeren en één wijnboer begeleid bij de overstap naar biologisch-dynamische landbouw! Michalis is onder meer verantwoordelijk voor de nieuwe fabriek in Kalamata, waar de olie gebotteld en opgeslagen wordt.

Epikouros is heel blij met de prijs. Ze zien dit als een bewijs dat ze op de goede weg zijn met hun werk en als een beloning voor het harde werk van de olijf-boeren.
Wij werken al sinds 2003 heel prettig samen met Epikouros. Kijk voor een uitgebreid producentenportret van deze producent bij onze producentenportretten.

Demeter olijfolie van Epikouros