Gepeld hennepzaad van De Nieuwe Band

04-03-2013 10:00

Hennepzaad is in opkomst als “super food”. Dat is niet verwonderlijk, want net zoals alle producten die met die term worden aangeduid, barst ook hennepzaad van de hoogwaardige voedingsstoffen.

Van hennepzaad wordt gezegd dat het van alle plantaardige voeding, na sojabonen het rijkst is aan eiwitten. Dat maakt het heel geschikt voor vegetariërs en veganisten. Hennepzaad bestaat namelijk voor 2/3 uit eiwitten, die qua structuur lijken op onze lichaams-eigen eiwitten en daarom zouden ze beter opgenomen worden door ons lichaam. Het geeft snel een verzadigd gevoel (wat een extra voordeel is voor mensen die af willen vallen) en bevat daarnaast ook nog eens alle acht essentiële aminozuren die ons lichaam niet zelf kan aanmaken.

Hennepzaad heeft, naast dat het gezond is, ook een lekkere, nootachtige smaak die wel wat aan zonnebloempitten doet denken, maar dan nog iets pittiger.
Wil je een gezond ontbijt waar je een paar uur op kunt teren? Strooi dan wat hennepzaadjes door je muesli, yoghurt of pap, of verwerk de zaadjes in een smoothie. Ook heel lekker over een salade!

Raw Food

Ons hennepzaad valt binnen de normen van Raw Food. Het zaad wordt gedroogd, maar daarbij komt de temperatuur niet boven de 38 graden.

biologisch hennepzaad van De Nieuwe Band