Het favoriete product van... Ercan Askin

03-02-2013 09:00

het favoriete product van ercan askin

Wie:

Ercan Askin, logistiek medewerker bij De Nieuwe Band.

Favoriete product:

Pistachenoten van De Nieuwe Band

Waarom?

"Ik kom uit het Zuid-Oosten van Turkije, en dat is dé pistache-notenstreek van Turkije. Toen ik op de lagere school zat, hadden we hele lange zomervakanties, van drie of vier maanden. Die bracht ik dan door bij mijn familie in een dorp in de bergen, waar het vol stond met pistache-bomen. Het is daar warm, er is weinig water en pistache-bomen doen het daar heel goed."

"Pistache-noten zijn voor het dorp nog steeds de grootste bron van inkomsten. Je haalt ze daar zo van de boom, er zit dan nog een rode schil omheen die je eraf moet pellen en daarna kraak je de dop tussen je kiezen of met een steen. Of je gebruikt een speciale tang, die heb ik zelf thuis ook. Zo’n verse pistache-noot smaakt heel anders dan een geroosterde. Heel puur en een beetje zoet. Heel erg lekker."

"Ik hou van veel soorten noten en zuidvruchten. Ik vind pistache-noten lekker, maar ik hou ook van de cashewnoten, geroosterde hazelnoten, amandelen, vijgen en abrikozen van De Nieuwe Band."

"Toen ik 11 jaar geleden bij De Nieuwe Band begon, werkte ik drie dagen per week in het magazijn en twee dagen op de inpakafdeling. Daar verpakte ik de vijfkilo-verpakkingen. Ik kon dan af en toe proeven van de noten en vruchten die ik verpakte en zo heb ik heel wat soorten pistachenoten geproefd. Pistachenoten kunnen heel verschillend zijn. Heel zout of juist niet, slap of stevig.
De soort die De Nieuwe Band nu heeft vind ik de beste en de lekkerste van alle soorten pistachenoten die we tot nu toe hebben gehad. Ze zijn lekker knapperig, niet zo zout, en ze hebben heel veel smaak."

Wat is jouw favoriete product?

Wat is jouw favoriete product en waarom? Laat het ons via onze Facebook-pagina weten!