Hazelnoten en vijgen van Demeter-kwaliteit

02-01-2013 08:00

Naast Demeter-rozijnen en -abrikozen kunnen we je nu ook Demeter-hazelnoten en -vijgen aanbieden. Net als met de Demeter-rozijnen en -abrikozen zijn we hiermee de eerste in Nederland!

hazelnoten en vijgen van Demeter-kwaliteit uit Turkije

De Demeter-vijgen en -hazelnoten zijn beide afkomstig van projecten van het Turkse Isik. Allard ten Dam (één van de oprichters van De Nieuwe Band en verantwoordelijk voor de inkoop van grondstoffen) maakte ruim een jaar geleden een reis door Turkije. Het doel van deze reis was het zoeken naar leveranciers die op alle vlakken goed bij onze uitgangspunten passen: biologisch vanuit het hart, sociaal en de beste kwaliteit. Allard is toen bij meerdere projecten op bezoek geweest enwas onder de indruk van Rapunzel en van Isik. Met zowel Rapunzel als Isik werken we daarom nauw samen!

compost met Demeter-preparaten in Turkije

Een belangrijk onderdeel van de biologisch-dynamische landbouw in Turkije is het gebruik van compost in combinatie met Demeter-preparaten. Beide aspecten zijn nog heel ongebruikelijk in de Turkse landbouw.
Dankzij intensieve en jarenlange begeleiding van de boeren door Isik, is de aanvankelijke scepsis bij de boeren verdwenen en heeft plaats gemaakt voor enthousiasme. Dit dankzij de goede resultaten die er behaald worden met deze manier van werken!