Nieuwe oogst gedroogde bruine bonen

07-11-2012 12:00

Wij vinden het najaar altijd een hele mooie tijd. Het is namelijk de tijd waarin van heel veel producten de nieuwe oogst bij ons binnenkomt. Denk hierbij aan vijgen, abrikozen en peulvruchten. Elk jaar is het hier weer een feestje om te mogen kijken en te proeven van een nieuwe verse oogst. En de producten daarna te verpakken zodat ze via de winkel bij jou op je bord kunnen komen. We hebben nu bijvoorbeeld hele mooie bruine bonen gekregen, afkomstig uit Zeeland.

Geruiterde bruine bonen

Wist je dat bonen vaak geruiterd worden? Op het land worden ruiters gemaakt van drie lange stokken die aan de bovenkant aan elkaar vast zitten en die in een driehoek neergezet worden. Tussen die drie poten worden nog eens drie stokken neergelegd, die de bodem vormen voor grote hopen bruine bonen. Op die manier drogen de bonen!

het ruiteren van bruine bonen

Gedroogde peulvruchten zijn niet alleen goedkoper dan die in pot, ze zijn ook nog veel lekkerder! Je moet wel een dag vantevoren bedenken dat je ze wilt eten, want je moet ze 24 uur in water weken. Maar dan kan je ook genieten van een heerlijk gerecht!

biologische bruine bonen