Hemelse Dromen van Aardse Droom

22-11-2012 12:00

Deze repen van Aardse Droom hebben we onlangs door een aantal winkeliers laten proeven en ze zijn allemaal enthousiast over de smaak! De repen, die bestaan uit noten, gedroogde vruchten, kruiden en specerijen en hebben een flink formaat. Ze zijn daarom heel geschikt om in stukjes te snijden en zo te serveren.

repen van Aardse Droom

Aardse droom is het bedrijf van Chaja Meijler. Zij besloot zich na jaren werkzaam geweest te zijn in de hulpverlening, gezondheidszorg en natuurgeneeskunde, toe te leggen op het maken van delicatessen. Deze repen, een combinatie van Raw Food en de joodse keuken, zijn het resultaat!

Alle namen hebben een betekenis van droom of hemels in verschillende talen, behalve “mottek”, dat in het Hebreeuws “schatje’ of “zoetje” betekent.
De repen zijn niet alleen biologisch, maar ook glutenvrij en 100% plantaardig.

De Celeste bestaat o.a. uit paranoten en vanille, de Chai uit walnoten, gember, kaneel en peper, de Mottek uit cashewnoten, de Ruya uit cashewnoten en gember en de Sapana uit walnoten en kaneel.

Raw Food

De Sapana en de Chai zijn niet alleen biologisch, glutenvrij en plantaardig, maar ook nog eens Raw. “Raw foodism” is een voedingslevenstijl waarbij je alleen voedsel eet dat niet boven de 46 graden celsius is verhit. Het idee hierachter is dat er bij die temperatuur chemische veranderingen optreden waardoor voedingsmiddelen hun optimale voedingswaarde zouden verliezen en er kostbare stoffen verloren zouden gaan die je helpen je eten te verteren.