Wijntips: aanbevolen door Harold Hamersma

01-10-2012 03:00

Het is soms lastig kiezen uit de overvloed aan goede wijnen die er zijn. Daarom zetten we veertien van onze beste wijnen voor je op een rijtje, geselecteerd en beoordeeld met een cijfer door Harold Hamersma. Deze wijnen zijn ook terug te vinden in De Grote Hamersma Wijngids, die onlangs is verschenen.
wijngidsen

La Bodega de Pinoso

De mooie Spaanse wijnen van La Bodega de Pinoso worden hoog gewaardeerd door Harold Hamersma. De Flos krijgt een 7,5 en zowel de Vergel "barrica" als de gewone Vergel en de Pontos krijgen beide het cijfer 8,5!
wijnen van La Bodega de Pinoso goed gewaardeerd

Elzassers van Pierre Bernard

De witte wijnen van Pierre Bernhard zijn stuk voor stuk eigenzinnige wijnen. Menno Steketee prees in het NRC de Gewurztraminer al eens de hemel in! Ook de Pinot Blanc en de Riesling worden steevast enthousiast ontvangen.

wijnen van Pierre Bernard goed gewaardeerd

De Franse nieuwkomers

Deze Franse wijnen hebben we nog maar net opgenomen in ons assortiment en ze doen het meteen goed! Beide wijnen (de Merlot en de Cabernet sauvignon) van Domaine d'Attilon en de witte "Tradition blanc" van Chateau Grinou kregen een vermelding.
franse wijnen doen het goed

De klassiekers

Deze vier wijnen kunnen inmiddels op een vaste plek in de Grote Hamersma rekenen.
De Franse "Cuvée des Capucines", de Spaanse Para Celsus en Rioja Azabache zijn heerlijke, ietwat stevige rode wijnen, echt een aanrader voor de feestdagen! Net als de sprankelende Clairette de Die.

altijd gewaardeerde wijnen