Samen steunen we de Bijenstichting

19-09-2012 12:00

Eind vorig jaar vroegen we jullie om goede doelen en mooie idealen, om onze Goede-doelen-pot aan te verdelen. We kregen heel veel reacties die prachtig en inspirerend waren om te lezen. Het was moeilijk om te kiezen, maar we hebben uiteindelijk dertien projecten uitgekozen die we met een financiële bijdrage hebben mogen helpen. We willen jullie nu graag kennis laten maken met deze mooie en inspirerende projecten. Eén daarvan is de Bijenstichting We hebben hen 500 euro kunnen geven, mede dankzij jullie! Jaap Molenaar van de Bijenstichting: ''"Als kleine stichting zijn we enorm blij met dit bedrag. U noemt het bescheiden, wij vinden het genereus!"''

samen meer dan biologisch met de bijenstichting

Bijen worden de laatste tijd door verschillende oorzaken bedreigd. De Bijenstichting maakt zich grote zorgen om deze ontwikkeling en vindt het belangrijk om op zowel landelijk als lokaal niveau bezig te zijn met het beïnvloeden van beleid. Ook houdt de Bijenstichting zich bezig met het stimuleren van initiatieven van burgers en organisaties ter bescherming van bijen.

Een andere belangrijke missie van de Bijenstichting is mensen bewust maken van de bijensterfte. De Bijenstichting wil duidelijk maken dat bijen heel belangrijk zijn voor de voedselproductie en dat ze een belangrijke indicator zijn voor een gezond leefmilieu!

bijen zijn een belangrijke indicator voor een gezond leefmilieu

Activiteiten van de bijenstichting:
• Het geven van voorlichting over met name wilde bijen en hommels omdat daar bij het brede publiek nog te weinig over bekend is.
• Het volgen en beïnvloeden van het landbouw- en milieubeleid van de overheid.
• Het stimuleren of ondersteunen van locale initiatieven zoals het zaaien van drachtplanten en aanleggen van nestelgelegenheid voor wilde bijen.
• Het verzamelen en verspreiden van kennis over bijen in het algemeen en hun bedreigingen.

Wil je meer weten over de Bijenstichting, kijk dan op hun website.