Krunchy's van Barnhouse

03-09-2012 12:00

Sina Nagl en Neil Reen begonnen in 1979 met het maken van Krunchy’s. Die maakten ze in hun eigen oven thuis in München en leverden ze aan de eerste vijf natuurvoedingswinkels in die stad. Krunchy’s werden in die tijd alleen gegeten in Engeland en waren in de rest van de wereld nog onbekend.

krunchys van Barnhouse

Barnhouse was in Europa de eerste die biologische Krunchy’s ging maken en is ondertussen uitgegroeid tot een bedrijf dat 24 uur per dag productie draait om de wereld te kunnen voorzien van hun populaire Krunchy’s. Alle zeven soorten zijn knapperig en vol van smaak en vier soorten zijn ook nog suikervrij!

Suikervrije Krunchy’s Pur

De Pur Krunchy’s (de Krunchy Pur Spelt, Pur Hafer en Pur Waldbeer) bevatten geen suiker en zijn gezoet met o.a. rijst- en maïssiroop.
Tip: meng eens 50 gram Krunchy Pur Hafer met puur vruchtensap en laat dit tien minuten staan. Eventueel nog wat vers fruit erbij en je hebt een gezonde powerboost!

Barnhouse biologische krunchys

Krunchy Gezinsverpakkingen

De Krunchy “Klassik”, “Spelt”, “Hafer cluster” en “Honig” zitten in een voordelige familieverpakking van 600 gram. Deze Krunchy’s zijn wat uitgebreider van samenstelling dan de Krunchy’s Pur en zijn gezoet met rietsuiker, diverse graanstropen en honing. De Krunchy Klassik is een populaire mix van havervlokken, gerstvlokken en gepofte rijst. De Krunchy Spelt is verrijkt met geraspte kokos en de Hafer Cluster is een lichte krokante mix van havervlokken, heel veel rice-crispies en kokosvlokken.
Dan is er tot slot nog de Honey, een echte klassieker, want dit was de eerste biologische Krunchy die ooit in Europa gemaakt werd! Deze Krunchy Honey is een mix van havervlokken en hazelnoten en is enkel gezoet met honing (23%).

Bezoek aan Barnhouse door Allard

Tijdens een rondtocht door Duitsland en Oostenrijk langs leveranciers bracht Allard (één van de oprichters van De Nieuwe Band en verantwoordelijk voor de inkoop) in juli dit jaar een bezoek aan de fabriek en sprak daar Moritz, zoon van Sina Nagl.
Allard: ''"Wat ik prettig vind aan Barnhouse is dat ze, net als wij, 100% biologisch werken, veel belang hechten aan het opbouwen van duurzame relaties met hun leveranciers en zoveel mogelijk hun ingrediënten uit de regio betrekken. Zo komen hun granen uitsluitend uit Duitsland en kopen ze ook hun andere ingrediënten zo regionaal mogelijk, dus vooral uit Zuid-Duitsland en Oostenrijk (wat slechts 30 km verderop ligt). Hier doen ze veel moeite voor! De meeste amaranth bijvoorbeeld komt uit Peru of India, maar Barnhouse laat de amaranth voor hun Krunchy's verbouwen in Oostenrijk."''

barnhouse crunchys

''"Verder vond ik het heel indrukwekkend om in de fabriek rond te kijken. Hygiene über alles! Alles is er ontzettend schoon en ziet er tip-top uit. Bij het betreden van de productiehal moeten (naast jas en haarnetje) de handen gewassen worden die vervolgens microbiologisch getest worden. Als je handen niet schoon zijn, gaat de deur niet open! Er zijn twee productiestraten van elk 40 (!) meter lang die 700 kilo krunchy per uur produceren. Mooi bovendien om te zien dat ze, ondanks een industriële omgeving, aandacht geven aan de productieruimtes. Deze zijn ingericht met frisse kleuren. Verder hebben ze een prettige tuin waar de medewerkers kunnen pauzeren en een sedem-dak met gras"'' .