Inspirerende inzendingen Facebook bak-actie!

24-05-2012 12:00

Half april lanceerden we een bak-actie op Facebook met de BioVegan bakdecoraties. Twintig mensen kregen twee zakjes bakdecoraties toegestuurd om uit te proberen en hun baksel op onze Facebook-pagina te zetten.

Er werden prachtige creaties ingestuurd, met heerlijke recepten! We werden heel blij van alle heerlijkheden en willen iedereen bedanken voor de mooie inzendingen.

De afgelopen dagen hebben we met een jury van zes personen naar de inzendingen gekeken om een winnaar te kiezen. Het was heel moeilijk om te kiezen, maar de winnaar is Ellen Karhausen geworden met haar “Zelfbedachte Vegan Spelt-o-cinno cupcakes”!

biovegan cupcakes van Ellen

We vinden de foto van Ellen prachtig. Vrolijk, gezellig, mooi gefotografeerd en de cupcakes zien er heerlijk uit. Een paar reacties van de jury: ''"Heel verzorgd alles bij elkaar. Supermooie foto en leuk dat Ellen ook een deel van de ingrediënten heeft gefotografeerd."'' ''"Om blij van te worden, zo’n tea-time-gevoel!"'' ''"Duidelijk recept, ik zou dat graag eens maken."''

Ellen heeft hiermee een heerlijk boodschappenpakket gewonnen dat ze binnenkort op kan halen bij een natuurvoedingswinkel bij haar in de buurt!

Omdat het zo moeilijk kiezen was en we heel blij zijn met de mooie inzendingen, krijgen alle deelnemers in juni nog een kleine verrassing met de post. We hopen dat jullie net zoveel plezier aan de actie beleefd hebben als wij!
Op onze Facebook-pagina zullen we bij alle inzendingen nog wat reacties van de jury schrijven.

Op onze Facebook-pagina kan je alle inzendingen bekijken (met recept!). Ons recepten-gedeelte zal binnenkort vernieuwd worden en dan zullen we alle bak-recepten van deze actie plaatsen, zodat iedereen de lekkere creaties gemakkelijk kan vinden en zelf kan gaan maken. Hieronder alvast het recept van de Cupcakes van Ellen:

Zelfbedachte Vegan Spelt-o-ccino cupcakes met BioVegan bakdecoratie-hartjes!

Cupcakes:
Verwam de oven voor op 200 graden.
Meng 250ml sojamelk met cappuccinosmaak, een theelepel appelazijn, 300 gram speltbloem, twee eetlepels maizena, 1 theelepel bakpoeder, een snufje zout en een halve theelepel zuiveringszout in een kom.
Meng in een andere kom 125 ml plantaardige boter met 220 gram oersuiker en een zakje vanillesuiker met een mixer. Mix 2 minuten.
Voeg alles bij elkaar en mix totdat er geen klontjes meer zijn.
Vul de cupcakes-vormpjes tot 2/3 en zet ze 20 minuten in de oven.

Frosting:
Mix 125ml plantaardige boter, 350 gram poedersuiker, 50ml sojaroom en een zakje vanillepoeder 5 minuten. Meng met een lepel 100 gram geraspte pure chocolade er doorheen.
Doe de frosting in een spuitzakje en spuit de frosting op de afgekoelde cupcakes. Decoreer met blokjes pure chocolade en decoratiehartjes van BioVegan!