Authentieke jenever uit Schiedam

01-05-2012 12:45

De allereerste biologische jenever en dan meteen twee soorten! Beide jenevers worden gestookt door branderij "De Tweelingh" in Schiedam en zijn op basis van "De egte Schiedamse moutwijn" die volgens een origineel familierecept sinds 1777 door de branderij gestookt wordt.

Beide soorten jenever zijn hier uitgebreid geproefd en vrijwel alle proevers waren aangenaam verrast: deze jenevers zijn beide bijzonder zacht en heel vol van smaak. Ook onze proevers die normaal niet zo van sterke drank houden, vinden deze jenever heel lekker (''"Gevaarlijk lekker!"'' zei iemand na het proeven). Vooral de moutwijn-jenever is heel bijzonder en is door Slow Food in de Nederlandse Ark van de Smaak opgenomen.

biologische jenever van Notaris

Moutwijnjenever

Een 100% biologische moutwijnjenever, die vier keer is gedistilleerd. Door de toevoeging van kruiden en jeneverbessen wordt het een pittige en toch zachte borrel, zoals moutgraanjenever van oorsprong werd gedronken. Na een rustperiode van twee weken wordt de moutwijn gekeurd en gebotteld. De jenever heeft een lange volle ronde nasmaak, smaakt kruidig en graanachtig,

Jonge graanjenever

Deze jenever wordt gemaakt van 100% graanalcohol en moutwijn. Het heeft een volle graangeur, is heel zacht, smaakt lichtzoet, fris met tonen van jeneverbes en gist.

branderij De Tweelingh in Schiedam

Prijswinnaars

Op de World Spirits Award 2012 hebben beide jenevers een gouden medaille gewonnen! Dick Jansen van branderij "De Tweelingh": ''"Dit is een prestatie waar ik erg trots op ben samen met mijn medewerkers en de familie Jansen."''Het familiebedrijf is al zes generaties lang in handen van de familie Jansen. ''"Kwaliteit, vakmanschap en de ambachtelijke manier van stoken zijn de speerpunten van het merk NOTARIS en juist daarom zijn we zo trots op deze erkenning."''

Ook heel bijzonder is dat de moutwijnjenever in de Ark van de Smaak van Slow Food zit. Met de Ark van de Smaak wil Slow Food traditionele, ambachtelijke streekproducten voor de vergetelheid behoeden. Door teelt- en verwerkingsmethoden te documenteren en door de opname van producten in de Ark van de Smaak zoekt Slow Food naar meer bekendheid en erkenning voor deze vaak unieke, producten! De Ark van de Smaak bevat zo'n 1000 producten over de hele wereld, waarvan zestien in Nederland.