Lekkere en gemakkelijke kant-en-klaarmaaltijden!

01-04-2012 10:00

Het Franse Primeal introduceert vijf soorten lekkere en gemakkelijke kant-en-klaarmaaltijden. Ze zijn alle vijf geïnspireerd op mediterrane graangerechten en een aanrader om in je voorraadkast te hebben voor een makkelijke lunch, avondmaaltijd of een lekker picknickgerecht!

heerlijke biologische maaltijden

Couscous met bloemen

Dit couscousmengsel ziet er prachtig uit en is heel snel klaar. Giet er heet water op, laat het een paar minuten staan en klaar is je couscous. Het mengsel bevat hibiscusboemen, rozen van Damascus, korenbloem, lavendel en essentiële oliën van citrusvruchten. Heel geschikt voor vis- of groentegerechten of door een salade.

Mediterrane polenta

Polenta is een klassiek traditioneel Noord-Italiaans gerecht wat gemaakt wordt van maïsgriesmeel. Deze polentamix met groente en kruiden is in slechts vijf minuten klaar en perfect als onderdeel van een warme maaltijd. Daarnaast is de mix (koud of warm) ook lekker als voorgerecht, bij de lunch of als onderdeel van een picknick! Nog een extra tip: als je de polenta na het bereiden laat afkoelen, wordt die heel stevig en kan je er plakjes van snijden. Dit even bakken in een koekenpan levert heerlijke polenta-koekjes op!

Taboulé

Deze voorgekookte couscous hoeft alleen maar even geweld te worden in koud of warm water. Dit eveneens voorgekruide taboulé-gerecht is heel makkelijk en snel te maken. Een ideaal picknick- en lunchgerecht, echt een aanrader!

lekkere biologische kant-en-klaarmaaltijden van Primeal

Couscous meergranen

Deze couscous heeft een basis van tarwe, kamut en spelt met fijne kruiden en aromatische groenten. Daar zijn nog azukibonen-vlokken en geroosterde boekweit aan toegevoegd en dat levert een zeer compleet en smakelijk granengerecht op! Lekker om warm of koud te eten.

Provencaalse risotto

Met deze beroemde ronde rijst uit de Franse Camargue maak je in een handomdraai heerlijke risotto! De rijst is op smaak gebracht met ui, tomaat en geurige tijm. Het eindresultaat (na 15-20 minuten) is een romig en toch licht rijstgerecht.