De BioVak 2012 - samen met producenten en winkeliers!

26-01-2012 12:00

Mede namens de producenten die we dit jaar hadden uitgenodigd om samen met ons een "De Nieuwe Band-plein" op de BioVak neer te zetten,willen we iedereen bedanken die bij ons in Zwolle op bezoek geweest is. We hebben weer enorm genoten van al deze ontmoetingen!

Ook dit jaar hebben we met onze stand uitdrukking willen geven aan waar het voor ons om gaat, namelijk het samenwerken met iedereen in de biologische keten, met oog en respect voor elkaar. Samen met boeren, producenten, medewerkers, winkeliers en consumenten willen én kunnen we meer zijn dan biologisch.

Veertien van onze leveranciers en producenten hebben ons dit jaar vergezeld, om persoonlijk hun producten laten zien en proeven. Zo kon je bij Roberto van het Spaanse La Bodega de Pinoso de Vermadorwijnen proeven, heeft Benoit van Côteaux Nantais je ongetwijfeld enthousiast gemaakt over zijn Bretonse appelciders en heb je misschien zo’n lekker biertje getapt gekregen van de mannen van Gageleer zelf!

Jethro van Doves Farm uit Engeland liet de flapjacks proeven en presenteerde de prachtige gloednieuwe verpakking hiervan, Georges en Olivier kwamen speciaal uit Frankrijk over om de hogekwaliteits-olie van Emile Noël te laten proeven en de bijzondere (quinoa-)producten van Primeal. We waren ook erg blij met de aanwezigheid van Charles van Fish4Ever, die al jullie vragen kon beantwoorden over het (gecompliceerde) hoe en waarom van duurzame vis en waarom Fis4Ever daarin de beste keuze is.

Ook Sarah van Qi-teas kwam speciaal over uit Engeland om hun kwaliteitsthee te laten proeven en erover te vertellen. Verder lieten Rose en Gerald van Epikouros hun heerlijke Griekse olijven proeven, Lucio van Clearspring lekkere gekruide rijstwafels, Bas en Jeroen hun nieuwe Ananada chocolade en was het Drentse Het Blauwe Huis er om over hun kruiden te vertellen.

Peter van Peter Pan catering maakte beide dagen de meest heerlijke gerechten van alle producten:
Peter Pan Catering

De BioVak is een vakbeurs en daarmee vooral op bedrijven gericht. Toch waren er ook verrassend veel consumenten die zelf kennis wilden maken met de mensen achter de producten die ze kopen. Op onze Facebook-pagina kan je een foto-serie zien van ons plein op de BioVak.