Bijzondere chocolade van Ananda

01-01-2012 12:00

Wetenschappers hebben het officieel gemaakt: chocolade maakt gelukkig! Ananda-chocolade uit Ecuador maakt zelfs op meerdere manieren gelukkig. Daarom is de chocolade genoemd naar de gelukkig makende stof in chocolade (anandamine) en naar het boeddhistische begrip "Ananda" wat vreugde betekent.

De chocoladerepen zijn ontwikkeld door Amigos International, die ook verantwoordelijk zijn voor de distributie van Escoffee, ook afkomstig uit Ecuador en al net zo’n mooi product. Heerlijke repen, op een bijzonder manier gemaakt!

chocoladerepen van Ananda

Zeven smaken

Alle zeven smaken zijn van pure chocolade en bevatten 70% cacao. Een uitzondering is de Pure extase, deze bevat maar liefst 80% cacao. De Bye bye sugar is een suikervrije chocoladereep die gezoet is met bananenpuree. De andere repen zijn gezoet met Panela, ingekookt sap van suikerriet. Deze ongeraffineerde rietsuiker bevat vitamine C, calcium en ijzer.

In de Incredible Inca zitten Inca berries (het exotische vruchtje Physalis, dat rijk is aan anti-oxidanten), in de Blissful Banana stukjes banaan, de Coffee break bevat koffiebonen en in de Mentally mint zit munt en koffie. Helemaal bijzonder is de Chia chic met daarin chia-zaadjes. Dit zijn zaadjes van een Mexicaanse muntplant die al 3500 jaar voor onze jaartelling door de Maya’s en Azteken als voedsel en medicijn werden gebruikt. De zaadjes zitten tjokvol mineralen, vitamines, anti-oxidanten, selenium en nog veel meer!

eerlijke chocolade van Ananda

PICO - Produced in Country of Origin

De chocoladerepen worden, net als de koffie van Escoffee, volledig geproduceerd in het land van herkomst (Ecuador), waarmee er extra werk in het zuiden van Ecuador wordt gegenereerd. Denk hierbij aan het roosteren van de cacao, het congeren (roeren van de chocolade), melangeren, het ontwerp en het drukken van de doosjes, het verpakken, en alle administratie die hierbij komt kijken. Hierdoor blijft de financiële meerwaarde van de volledige productie in Ecuador.

Milieuvriendelijke verpakking

De reep zit in de meest milieuvriendelijke verpakking die je maar kunt bedenken!
- een doosje van PEFC gecertificeerd papier (o.a. FSC en chloor-vrij)
- bedrukt met plantaardige biologisch afbreekbare inkt
- 100% afbreekbaar binnenfolie (Foil4Soil)