Chocoladekunstwerkjes van Zotter

05-12-2011 10:00

Het Oostenrijkse Zotter maakt al jaren chocolade van de allerbeste kwaliteit. Ze roosteren en malen zelf hun (Fairtrade)-cacaobonen en alle repen zijn Fairtrade gecertificeerd. Joseph Zotter, een voormalig chefkok en patissier, is een meester in het bedenken van bijzondere (geslaagde) smaakkunstwerkjes. Bekend zijn de laagjesrepen, die vaak gewaagde smaakcombinaties hebben als roos & basilicum en kaas &walnoten. Zotter heeft nu een hele serie nieuwe, heerlijke producten.

Josef Zotter

Mitzi Blue

Om hun chocolade toegankelijker te maken voor een jonger publiek, komt Zotter nu met Mitzi Blue. Dit is een nieuwe serie (niet gevulde) chocolade, die over het algemeen iets zoeter smaakt, en die de vorm heeft van een cd-schijfje. Natuurlijk zit deze weer in een prachtig vormgegeven verpakking, die bestaat uit CO2-neutraal karton en 100% afbreekbaar bio-plastic. De platte chocoladeschijfjes zijn kunstig vormgegeven met een lijnenspel op de "cd", zodat ze, onder het motto "The art of sharing", makkelijk in stukjes van diverse grootte te verdelen zijn.

Zotter zou Zotter niet zijn als hier toch weer niet ietwat gewaagde smaakcombinaties bij zouden zitten! Zoals bijvoorbeeld de Marrakesh, die gemaakt is van pure chocolade, amandelen, kardemom en beplakt is met rozenblaadjes.

Mitzi Blue

Nieuwe chocoladerepen

Om ons Zotter-assortiment zo dynamisch mogelijk te houden, nemen we regelmatig een paar nieuwe smaken op (en vervangen soms bestaande smaken). Zo kan je steeds weer genieten van nieuwe en spannende smaken!
Vier nieuwe romige smaken zijn er nu.

For Good Ones is een witte chocoladereep, die gevuld is met een romige chocolade-amandelcrème tussen knapperige laagjes honing-crunch. Nutti Frutti Choco zijn gedroogde zure kersen, hazelnoten en amandelen op een laagje cashew-nougat! En dat allemaal omhuld met zachte en romige bergmelkchocolade.
Haselnuss Choco is een klassieker met een volle smaak. Een laagje hazelnootmarsepein gecombineerd met hazelnootnougat, verder verfijnd met o.a. steranijs, kaneel en kruidnagel, omhuld met een laagje donkere alpenmelkchocolade. Orange Marzipan tot slot bevat sinaasappel, amandelmarsepein, sinaasappellikeur en romige boterganache. Omhuld met bergmelkchocolade.

Zotter repen